Florin Cîțu, noi detalii despre creșterea salariului minim: „A fost uşor să cădem de acord că trebuie să crească”

Florin Cîțu a făcut noi declarații despre creșterea salariului minim pe economie. "Am spus de fiecare dată că trebuie să fie o formă transparentă, să ţină cont de condiţiile economice şi să fie o formulă pe care să nu o mai schimbăm în fiecare an", a spus premierul.

08 sept. 2021, 15:49
Florin Cîțu, noi detalii despre creșterea salariului minim: „A fost uşor să cădem de acord că trebuie să crească”

„Am spus de fiecare dată că trebuie să fie o formă transparentă, să ţină cont de condiţiile economice şi să fie o formulă pe care să nu o mai schimbăm în fiecare an. Aveam două obiective în discuţia de ieri şi amândouă sunt atinse. Salariul minim să nu mai fie un instrument politic. De acord au fost patronatele şi sindicatele.

Propunerea creşterii salariului minim a venit de la patronate. A fost uşor să cădem de acord că trebuie să crească. Ca procente, nu este o diferenţă foarte mare între patronate şi sindicate şi bineînţeles după ce agreeem formula care să fie folosită în fiecare an vom adopta OUG. La patronate erau 8% şi la sindicate 10%. Putem să ne înţelegem”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Nu sunt probleme cu PNRR

Întrebat și despre PNRR, Florin Cîțu a declarat că lucrurile merg foarte bine. „Nu, nu va fi nicio problemă. Lucurile merg foarte bine. Românii trebuie să ştie că guvernarea merge mai departe. Miniştiri interimari vor prelua proiectele în derulare.

Am fost implicat din prima zi în ceea ce priveşte PNRR. Am fost în discuţii cu Comisia European, prin intermediul domnului ministru. Suntem pe ultima sută de metri şi mă voi asigura că în această lună este aprobat PNRR-ul.

Celelalte proiecte de investiţii au fost întârziate datorită faptului că au fost înţelegeri în coaliţie şi nu puteam să aprobăm rectificarea bugetară. După ce am aprobat rectificarea bugetară, toate aceste proiecte vor merge mai departe.

Toate reformele incluse în PNRR – reforma pensiilor, salariilor, adminsitraţiei publice, România Educată, am început să lucrăm la ea şi vineri vom avea prima HG – toate merg mai departe. Nu se opreşte nimic”, a declarat Cîțu.