Florin Cîţu: Nu statul alege campionii în Economie. Dacă vrei creştere economică, nu trebuie să şicanezi antreprenorii!

Ministrul Finanţelor a făcut noi declaraţii cu privire la evoluţia economiei Româneşti în cotextul crizei generată de pandemia de coronavirus.

02 dec. 2020, 11:39
Florin Cîţu: Nu statul alege campionii în Economie. Dacă vrei creştere economică, nu trebuie să şicanezi antreprenorii!

Florin Cîţu dezminte ceea ce spun gurile rele şi spune că nu s-a schimbat. Guvernantul PNL a susţinut că dacă vrei să ai creştere economică trebuie să ai venituri la buget şi asta e posibil dacă ai companii. Antreprenorii trebuie să simtă că nu sunt „şicanaţi de stat”.

Florin Cîţu: Să încerci să schimbi lucrurile peste noapte e imposibil şi nu cred că se aştepta cineva la aşa ceva.

„Nu sunt de acord cu părerile care spun că m-am schimbat dintr-o dată. Să încerci să schimbi lucrurile peste noapte e imposibil şi nu cred că se aştepta cineva la aşa ceva. Eu am putut să schimb felul în care se uită oamenii la sectorul privat. Ce puteam să fac era să schimb măcar modul în care statul lucrează cu sectorul privat. Să plăteşti factura la timp. Acum îmi dau seama că cei care mă ştiu şi ştiu cum gândesc poate li se pare că asta sunt lucruri minore.

Antreprenorul are nevoie de bani cash. Noi am plătit la timp facturile oamenilor şi asta e o chestie foarte liberală. Noi am eliminat toate taxele introduse de cei de la PSD, asta e viziunea mea de liberal. Vreau să menţin şi să am mediu mai mare la buget. Veniturile la buget cresc când ai creştere economică, când ai mai multe companii, când ai antreprenori şi ei vin dacă ştiu că nu sunt şicanaţi de stat.

Eu am zis mereu că nu statul alege campionii în Economie. A venit criza economică, după criza de sănătate şi au venit măsuri interveţioniste. Erau două planuri care se jucau: era lupta politică, trebuia să avem alegeri parlamentare să dăm PSD jos, planul a fost deturnat de realitate. Atunci te gândeai la libertate.”, a spus Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîțu: „Ni se fură forță de muncă peste graniță în Ungaria. Cu autobuzul pleacă dimineața și se întorc seara”