Florin Cîţu nu ştie ce a votat pe tema legii educaţiei sexuale: „Sunt foarte, foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte”

Premierul Florin Cîţu pare că îl copiază pe fostul prim-ministru PSD, Victor Ponta, cel care declara că va vota împotriva exploatării de la Roşia Montană, dar ca premier are datoria să-l susţină.

23 iun. 2021, 15:10
Florin Cîţu nu ştie ce a votat pe tema legii educaţiei sexuale: „Sunt foarte, foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte”

În Senat, Florin Cîțu a votat ”pentru” respingerea cererii de reexaminare a președintelui Iohannis care ceruse reintroducerea orelor de educație sexuală.

După votul din Senat, Florin Cîțu a îmbrăcat din nou haina premierului și a spus că este ”foarte, foarte supărat pe mai multe, pentru că lucrurile trebuie să meargă înainte…”.

Ba mai mult, Cîțu a explicat că a discutat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, iar Guvernul va prelua inițiativa și va introduce educația sexuală în școli.

„Am vorbit cu ministrul Cimpeanu dupa acest vot si am luat decizia si o vom implementa, curricula tine de Ministerul Educatiei prin legea educatiei, va introduce de anul viitor o clasa care se va numi, cred, ‘Educatie pentru viata’. Va fi introdusa automat, dar parintii care doresc sa isi retraga copiii din acea clasa vor putea sa o faca. Va functiona ca ora de religie. Cred ca ministrul Educatiei va anunta zilele urmatoare, decizia este luata. Este atributul ministrului sa faca curricula pt anul viitor si va introduce aceasta ora”, a spus premierul, la TVR 1, la doar câteva ore după votul exprimat în Senat.

Florin Cîţu se contrazice, după ce a votat pentru respingerea cererii de reexaminare a legii educaţiei sexuale a lui Klaus Iohannis

Totuși, Florin Cîțu nu pare să știe ce a votat în Senat. La întrebarea reporterului „Să înțeleg că dumneavoastră ca senator ați fi votat altfel decât colegii dumneavoastră?”, premierul a răspuns „Da, aș fi votat altfel”.

Lista de vot electronic de la Senat ne arată că Florin Cîțu a respectat linia partidului și a votat ”pentru” respingerea cererii de reexaminare a președintelui Iohannis care ceruse reintroducerea orelor de educație sexuală.

„O să fiu sincer şi o să vă spun că eu, ca deputat, o să votez împotrivă, dar pe de altă parte, ca prim ministru, nu am dreptul… Acum ştiu mult mai bine ce am de făcut: în primul rând să fac o administraţie necoruptă şi mai performantă şi în al doilea rând să deschid România pentru tot ce înseamnă investiţii din toată lumea, fie că vorbim de energie. De Roşia Montană, sigur, s-a vorbit mai mult, pentru că e un proiect cunoscut, dar eu vreau să promovăm legea minelor”, a spus primul ministru, la B1Tv.

Citeşte şi: Guvernul a epuizat cele 4 miliarde de lei din PNDL şi le cere primăriilor să îngheţe lucrările sau să le continue din fonduri proprii