Florin Cîţu: Nu trebuie să ne relaxăm. În acelaşi timp, vom lupta ca economia să rămână deschisă

Premierul Florin Cîţu este prins între presiunea sistemului medical şi restricţiile care aduc bani mai puţini la bugetul ţării.

06 mart. 2021, 14:29
Florin Cîţu: Nu trebuie să ne relaxăm. În acelaşi timp, vom lupta ca economia să rămână deschisă

Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, la Focşani, că nu este momentul să ne relaxăm şi că trebuie purtată masca de protecţie de fiecare dată. „Aţi văzut că a început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control. (…) În acelaşi timp, vom lupta ca economia să rămână deschisă”, a susţinut Florin Cîţu.

„Nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să purtăm mască de fiecare dată. Aţi văzut că a început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control. Trebuie să respectăm regulile, aşa cum am respectat din noiembrie anul trecut, situaţia s-a îmbunătăţit. Aşa trebuie să facem şi în continuare. Purtăm mască, distanţarea socială, dezinfectarea, dacă vrem să ţinem situaţia sub control. În acelaşi timp, vom lupta ca economia să rămână deschisă, vrem să o ţinem deschisă pentru că doar cu o economie deschisă putem să plătim acest cost al pandemiei”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după participarea la dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Vrancea cu reprezentanţii structurilor asociative ale UAT-urilor – Asociaţiilor Municipiilor, Oraşelor, Comunelor, Secretarilor de Primării din România – primari, conducerea Instituţiei Prefectului Vrancea, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, oameni de afaceri din Vrancea.

Cîţu a menţionat că va merge să vadă un centru de vaccinare.

Bilanţ coronavirus 6 martie 2021. Scenariul ROŞU se extinde în România
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.064 de cazuri de COVID-19. Totodată, au fost raportate 69 de decese, inclusiv al unei paciente în vârstă de 17 ani, care avea şi alte afecţiuni foarte grave. La ATI sunt internaţi 1.070 de pacienţi. Cele mai multe cazuri noi au fost în Bucureşti – peste 900.

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Autorităţile decid sâmbătă noile restricţii
Rata de incidenţă în municipiul Bucureşti a urcat sâmbătă la 3,12 la mia de locuitori, faţă de 3,05 în ziua precedentă, când capitala a intrat în zona roşie, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În scenariul roşu se mai află judeţele Braşov, cu o incidenţă de 3,20 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Cluj – 3,52, Ilfov – 3,63 şi Timiş cu 5,48.

Un număr 13 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3), cele mai ridicate rate de infectare fiind în Maramureş – 2,83, Hunedoara – 2,83, Alba – 2,34, Sălaj – 2,42, Arad – 2,17, Satu Mare – 2,08, Gorj – 2,04.