Florin Cîţu: „Nu văd cu măsurile de azi cum ajungem la o revenire rapidă a economiei. Sunt îngrijorat şi aştept măsuri”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, şi-a exprimat din nou îngrijorarea privind situaţiei economiei din România, avertizând că dacă rata şomajului va depăşi 10% în luna martie, "va fi foarte greu". De asemenea, fostul premier a spus că "economia e în scădere rapidă", iar deficitul este "în pericol".

23 mart. 2022, 12:02
Florin Cîţu: „Nu văd cu măsurile de azi cum ajungem la o revenire rapidă a economiei. Sunt îngrijorat şi aştept măsuri”

Florin Cîţu a recţionat, după ce a fost întrebat despre modul în care conducerea PNL realizează evaluarea miniştilor liberali din coaliţia de guvernare.

„Conducerea PNL este responsabilă pentru modul în care PNL se prezintă la guvernare, pentru modul în care PNL guvernează România, dar şi noi suntem responsabili în faţa celor care ne-au ales la congres de rezultatele de la următoarele alegeri. Este datoria noastră de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie şi ca să ştii care sunt cei mai buni oameni trebuie să îi evaluezi.

Nu ştim de unde a apărut asta cu remanierea. Noi evaluăm membrii noştri şi dacă nu sunt buni, le spunem că nu sunt buni. Vă dau exemplu ce am făcut eu. Au fost la moment dat discuţii despre această coaliţie şi am spus că nu stă nimeni într-o funcţie. N-am dat la o parte, am pus pe altcine din partea PNL.

În PNL nu există nimeni care să se ţină de funcţii. Oamenii din PNL sunt în politică pentru cetăţeni şi pentru PNL. Dacă vreunul dintre ei vede că din poziţia sa afectează PNL sau îi afectează pe români, sunt sigur, nu trebuie să spun eu ceva, că se va da la o parte şi va lăsa pe altul mai bun.

În ceea ce priveşte remanierea, nu am spus niciodată despre remaniere. Am spus că fac evaluări şi vedem cum stau oamenii noştri. Trebuie să îi îmbunătăţim. Şi în discuţia de ieri am explicat despre comunicare. Vreau mai mult. Nu e un secret.

Vreau mai multă implicare din partea miniştrilor, a premierului. Remanierea este atributul constituţional al premierului. Dar miniştrii, premierul sunt susţinuţi de PNL. Niciodată nu voi fi de acord să mergem într-o direcţie care îi va afecta pe cetăţenii României”, a declarat preşedintele PNL.

Florin Cîţu: „Economia e sub aşteptări. Deficitul care este în pericol”

Mai mult, Florin Cîţu a precizat că este îngrijorat de faptul că „avem preţuri mari şi că avem rata inflaţiei s-ar putea să depăşească 10%”.

„Nu sunt nemulţumit. Sunt îngrijorat de faptul că avem preţuri mari şi că avem rata inflaţiei s-ar putea să depăşească 10%. Dacă depăşim 10% în martie, va fi foarte greu şi cu costuri foarte mari vom aduce inflaţia în jos. Şomajul este în creştere. Economia e în scădere rapidă. Deficitul este în pericol. Da, sunt îngrijorat şi aştept măsuri”, a mai precizat fostul premier.

De asemenea, liderul liberal a amintit că PNL a trimis în Guvern de la secretari de stat, la miniştri pe care îi susţine „atâta timp cât PNL are de câştigat din aşa ceva”.

„În 2020 şi în 2021, PNL a arătat că poate să guverneze în cele mai dure situaţii şi am garantat o revenire în V a economiei. Eu azi sunt îngrijorat pentru că nu văd cu măsurile de azi cum ajungem la o revenire rapidă a economiei.

Aici nu este doar Guvernul. Sunt toate instituţiile statului care au atribuţii în a controla această situaţie economică. Inflaţie mare, dobânzi mari, economia care e sub aşteptări. Deficitul care este în pericol. Acestea sunt îngrijorările mele. Nu sunt nemulţumiri. Nu vreau să atac pe nimeni. Sunt îngrijorări”, a mai spus Florin Cîţu.