Florin Cîţu oferă cinci măsuri pentru stoparea inflaţiei: „Mai puţin intervenţionism din partea statului şi o bancă centrală care îşi respectă statutul”

Fostul premier şi preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a postat miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care oferă cinci idei de măsuri care ar putea contracara creşterea rapidă a inflaţiei.

31 aug. 2022, 10:01
Florin Cîţu oferă cinci măsuri pentru stoparea inflaţiei: „Mai puţin intervenţionism din partea statului şi o bancă centrală care îşi respectă statutul”

Florin Cîţu susţine că soluţiile pentru oprirea creşterii inflaţiei sunt legate de stimularea investiţiilor şi reducerea taxelor pentru angajaţi, astfel încât acestora să le crească puterea de cumpărare.

„Pentru a reduce rata inflației permanent și a ieși cu bine din criza economică:

– banca centrală trebuie să-și ia în serios statutul „Obiectivul fundamental al BNR este asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor”

– control ferm, inclusiv calitativ, al cheltuielilor bugetare = dobânzi mai mici pe termen mediu și lung

– eliminarea barierelor de intrare/ieșire pe piețe = atrage investiții, crește oferta

Citeşte şi: Nou val de scumpiri din toamnă! Avertismentul agricultorilor: „Atunci vom avea scumpiri drastice pe raft, cel puţin 20-30%”

– finalizarea inainte de termen a reformei pensiilor, a reformei sistemului de salarizare în sectorul public și mai ales a reformei administrației publice.

– reducerea fiscalității pentru TOTI angajatii = crește puterea de cumpărare

Mai simplu- mai puțin intervenționism din partea statului (eliminarea unor subvenții si reducerea semnificativa a celorlalte, eliminarea unor tratamente speciale pentru anumite categorii sociale, eliminarea facilităților pentru anumite sectoare din economie) și o banca centrală care își aplică statutul.”, scrie Florin Cîţu pe pagina sa de socializare.

Citeşte şi: Chinezii se pregătesc să cumpere o divizie importantă a Renault. Este vizată şi uzina de la Mioveni