Florin Cîţu: Orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând

Premierul Florin Cîţu a spus că este nevoie de creşterea ritmului de vaccinarea şi România are doze pentru imunizarea a peste 10 milioane persoane până la finalul lunii iulie. De asemenea, Florin Cîţu a avertizat, după întâlnirea cu reprezentanții turismului și HoReCa, dar și cu ONG-urile pentru pacienți, că "orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând".

20 apr. 2021, 14:22
Florin Cîţu: Orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând

„Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții turismului și HoReCa, dar și cu ONG-urile pentru pacienți. Avem nevoie de o campanie de informare corectă despre vaccinare pentru că sunt foarte multe informații care subminează efortul campaniei de vaccinare. Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător”, a spus premierul Florin Cîţu.

Şeful Executivului a reamintit că vaccinarea anti-COVID va fi posibilă şi la locul de muncă în companiile private.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 20 aprilie. Zi neagră în România! RECORD absolut de DECESE COVID

„Revenind la vaccinarea personalului din companii și angajați, vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt în acele companii. În acele comunități unde nu există centru de vaccinare, dar există acest centru, vor putea să se vaccineze”.

Florin Cîţu a precizat că în România este nevoie de creşterea ritmului de vaccinare.

„Așa cum le-am transmis și agenților economici, putem să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcție de rata persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Vrem tot personalul vaccinat să eliminăm din restricții. Vrem să avem restaurante deschise la orice rată de infectare dacă există suficientă vaccinare”.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Nu doresc să mai avem lockdown. Ai nevoie de o economie sănătoasă pentru a avea oameni sănătoşi”

Cîţu a mai spus că România dispune de dozele necesare de vaccin anti-COVID şi că „putem vaccina mai mult de 5 milioane persoane până la finalul lunii mai, avem doze pentru peste 10 milioane persoane până la finalul lunii iulie”.

„Singura posibilitate să revenim la o viață normală este să ne vaccinăm. De aceea facem aceste eforturi. Din sectorul privat avem toată susținerea. Ceea ce încercăm să facem este să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare. Vreau să fiu foarte clar, orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând”, a mai spus Florin Cîţu.