Florin Cîţu: „Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost eliberat din funcţie şi încă nu a fost numit un alt prefect”

Premierul Florin Cîţu a susţinut o scurtă conferinţă de presă la finalul celei de-a doua şedinţe de guvern, începută la ora 13:00, în care s-au semnat demiterile mai multor prefecţi, printre care şi cel al capitalei.

03 mart. 2021, 14:22
Florin Cîţu: „Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost eliberat din funcţie şi încă nu a fost numit un alt prefect”

Florin Cîţu

a precizat că printre prefecţii eliberaţi din funcţie se află şi cel al Bucureştiului şi că, deocamdată, nu a fost numit un înlocuitor, astfel că între timp capitala va fi condusă de unul dintre subprefecţi.

„Astazi in a doua sedinta am eliberat 103 prefecti si subprefecti si am numit 36 din 42 de prefecti şi 75 din 85 de subprefecţi. Maine vor depunde juramantul si de maine seara isi vor prelua atributiile. Unde nu au fost numiti prefectii, subprefecţii vor prelua atribuţiile până la numire.

Florin Cîţu, dezamăgit de decizia din dosarul 10 august

Prefectul capitalei a fost eliberat din functie si inca nu s-a facut nominalizarea, va fi condusa de unul dintre subprefecti. Nu luam in calcul. Depinde doar de noi sa pastram rata de infectare sub 3%. Am vazut ca s-au relaxat cetatenii, nu se mai poarta masca in spatiul public, iar acum platim. Daca vrem sa pastram deschise restaurantele etc, trebuie respectate aceste masuri.

Au fost cazuri de cluburi care au fost amendate cu 6.000 de lei si la cateva zile deschideau din nou si nu respectau masurile. Le cer tuturor colegilor mei din parlament sa adopte un amendament la lege prin care sa putem  lua masuri drastice, iar daca nu va fi adoptat, vom veni cu o decizie de guvern.

Sunt dezamagit de decizia in cazul dosarului 10 august. Am stat de vorba cu Ministrul Justitiei, vom vedea daca se mai poate face ceva, astept parerea expertilor”, a declarat premierul Florin Cîţu.

USR-PLUS a anunţat că Alin Stoica, preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, de profesie avocat cu experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora, va fi propus pentru fotoliul de prefect al capitalei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la prezentarea raportului de activitate al ÎCCJ pe 2020: Reanalizarea Legilor Justiţiei nu mai poate fi amânată