Florin Cîţu, prima reacţie după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa: l-a trimis pe Raed Arafat la faţa locului

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța, potrivit biroului de presă al Guvernului.

01 oct. 2021, 11:06
Florin Cîţu, prima reacţie după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa: l-a trimis pe Raed Arafat la faţa locului

În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale, mai spune sursa citată.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme. Conform ultimelor informaţii, Raed Arafat ar fi deja pe drum spre Constanţa, urmând să ajungă în scurt timp.

„Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Raed Arafat a ajuns cu elicopterul la Constanţa

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.
La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.

ISU Constanța va prexenta intr-o declaratie de presă situația actualizată.”, a precizat ISU Constanţa într-un comunicat.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă într-un salon al secţiei de ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Din primele informaţii, mai mulţi pacienţi de la ATI au murit. De asemenea, pompierii şi cadrele medicale au evacuat zeci de pacienţi ai spitalului.

Citeşte şi: Incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Spital mobil pentru trierea pacienţilor evacuaţi, instalat în curte