Florin Cîţu, primele decizii ca preşedinte al PNL. Mesajul tranşant către USR PLUS: „Vom trage linie”

Florin Cîţu a condus marţi, în calitate de preşedinte PNL, prima şedinţă a conducerii partidului. Premierul a anunţat că liberalii vor negocia în Parlament pentru respingerea moțiunii de cenzură a PSD. De asemenea, Cîţu îi așteaptă în continuare pe cei de la USR PLUS să se întoarcă în coaliţie, dar acest lucru nu poate fi posibil fără anumite condiţii ferme.

28 sept. 2021, 17:12
Florin Cîţu, primele decizii ca preşedinte al PNL. Mesajul tranşant către USR PLUS: „Vom trage linie”

Florin Cîţu:

„În primul Bex a noii conduceri a PNL am avut mai multe discuţii politice pentru perioada următoare. S-au format două echipei de negocieri la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru a păstra majoritatea în Parlamentul României.

Ştim foarte clar în ce situaţie se află România astăzi. Urmează o perioadă dicilă în iarnă. Preţurile la energie şi la construcţii au crescut. Am găsit soluţii pentru acestea.

Suntem în mijlocul valului patru. Azi am avut 11.000 de persoane infectate. Am prezentat colegilor din BeX că mâine va fi o HG prin care vom aloca 460 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru Ministerul Sănătăţii, ceea ce arată că pregătirea valului patru a fost suboptimală ca să fim eleganţi, în ceea ce priveşte medicamentele şi cheltuielile pentru ATI”

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 28 septembrie. Peste 11.000 de cazuri noi de coronavirus, record în Valul 4 al pandemiei

Florin Cîţu: „PNL şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă şi nu dă înapoi”

„PNL şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă şi nu dă înapoi. În continuare PNL rămâne ferm în spatele preşedintelui şi premierului. Nu e niciun fel de discuţie aici.

În al treilea rând, îi aşteptăm pe partenerii de la USR să discutăm şi să mergem cu această coaliţie mai departe. Dar vom trage linie în momentul în care cei de USR vor vota o moţiune alături de PSD, PNL nu va mai negocia cu USR”, a declarat Florin Cîţu, noul preşedinte al PNL.

Întrebat cum va proceda dacă parlamentarii USR PLUS votează moţiunea PSD, Florin Cîţu a precizat că PNL „rămâne deschis” negocierilor.

„Rămânem deschişi colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moţiune împotriva Guvernului. Decizia PNL este de a rămâne deschişi unei discuţii cu cei de la USR în această perioadă”, a punctat Cîţu.

Florin Cîţu a fugit de presă după ce a fost întrerupt. „Nu putem discuta”

În calitate de preşedinte al PNL, Florin Cîţu a refuzat să dea detalii despre cum vor acţiona liberalii dacă politicienii USR PLUS nu vor negocia.

„Mulţumesc… Altfel, nu putem să discutăm”, a conchis Cîţu.

Citeşte şi: Conducerea Parlamentului a decis: Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi, iar votul va fi dat marţea viitoare. USR PLUS şi AUR au anunţat că o vor vota