Florin Cîțu, primele declarații după votul din Parlament: Știu cum să mergem mai departe

Florin Cîțu a făcut primele declarații după ce Guvernul său a fost învestit.

23 dec. 2020, 19:03
Florin Cîțu, primele declarații după votul din Parlament: Știu cum să mergem mai departe

Florin Cîțu:

„Bună seara. Parlamentul a votat. România are un Guvern de profesioniști, susținut de o coaliție de dreapta. Sunt conștient de responsabilitatea pe care ne-o asumăm și noi înșela aceste așteptări. Știu care sunt provocările. Știu cum să mergem mai departe. Îi asigur pe toți românii că vom continua proiectele începute în 2020. E după mult timp când România are o echipă de profesioniști la guvernare și susținută de o coaliție care dorește bunăstarea tuturor”.

Cum va funcționa această coaliție?

„Acest mecanism e facilitate de faptul că în Guvern avem vicepremieri ai celorlalte două formațiuni. Sunt oameni cu care am lucrat și înainte foarte bine, nu e ceva nou. Miniștrii vor avea obiective din această seară și vom duce proiectele la final, așa cum ne-am angajat din primul moment. Toți ne asumăm răspunderea guvernării. Proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor. În acest moment, acestea sunt detaliile pe care le putem da”.

„Campania de vaccinare începe din acest weekend. În ședința de guvern au fost alocate sume suplimentare pentru această campanie”, mai spune Cîțu.

Sunteți sigur de majoritatea din Parlament?

Florin Cîțu: Sunt sigur de această coaliție de dreapta, suntem pregătiți pentru o guvernare stabilă și de lungă durată.

Noi restricții pentru perioada sărbătorilor?

Florin Cîțu: Număr infectărilor a scăzut. Vom vedea ce se întâmplă după. Mai întâi trebuie să avem un Guvern învestit care să poată lua decizii în cazul în care situația se înrăutățește.

Știre inițială.

Guvernul Cîțu a primit votul de încredere în Parlament și a fost învestit. În favoarea noului cabinet au votat 260 parlamentari. Au fost 186 voturi împotrivă.

Miniștrii care vor face parte din Guvernul Cîţu au fost audiați în comisiile de specialitate din Parlament. Toţi cei 18 miniştri din Guvernul Cîţu au fost avizaţi favorabil.

Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat miercuri, în plenul Camerelor reunite, că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor şi a dat asigurări că personal va monitoriza obiectivele propuse şi că Executivul nu va propune niciodată obiective care nu pot fi atinse. El i-a asigurat şi pe pensionari şi pe cei care au nevoie de ajutor că ”nu vor fi lăsaţi în urmă”.

”De astăzi România va avea premier şi guvern cu puteri depline. Vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea dumneavoastră. Eu şi tot Guvernul ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au votat sau nu. Obiectivul este să trecem cât mai repede peste criza sanitară şi economică. Noul plan de investiţii va fi un motor al creşterii economice. Susţinerea procesului e dublată de un amplu proces de reformă structurală.

Citiți și Tensiuni în interiorul alianței de guvernare! Cioloș, nemulțumit de Sorin Cîmpeanu, propunerea pentru Educație: „E departe de ce ar trebui să fie”

În realizarea acestor două obiective vor conta două lucruri – timpul şi eficienţa. Când vorbesc de timp mă refer că toate obiectivele echipei mele vor avea termene clare. Cred cu tărie că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor. Vă anunţ că personal voi monitoriza obiectivele pe care ni le propunem. Va fi un Guvern de profesionişti. Nu vom propune niciodată obiective care nu pot fi atinse. Adio proiecte propuse care nu au finanţare şi sunt prezentate doar ca declaraţii politice. Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii”,a declarat Cîţu.

Ședința din Parlament nu a fost scutită de incidente. Atunci când a urcat la tribună pentru prezentarea programului de Guvernare şi lista miniştrilor, Florin Cîţu a fost primit şi cu aplauze, dar şi cu huiduieli, de către seantori şi deputaţi.

„Suntem în Parlamentul României și vă solicit să vă comportați așa cum așteaptă fiecare român de la noi – să fim civilizați, să respectăm șapte ani de acasă și bunul simț. Cei care huiduie să se ducă pe stadion dacă vor să huiduie, dacă nu vom aplica regulamentul ședințelor comune”, le-a spus președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, parlamentarilor prezenţi.


loading...