Florin Cîţu propune în coaliţie o soluţie de compromis pentru aprobarea certificatului verde: să fie obligatoriu pentru angajaţii din MAI, Sănătate şi Apărare

Preşedintele PNL Florin Cîţu va propune în coaliţie variante de compromis pentru ca proiectul referitor la certificatul verde să fie adoptat în Parlament, printre care instituirea obligativităţii acestruia pentru angajaţii din sănătate, MAI şi apărare, dar nu şi pentru mediul privat.

05 ian. 2022, 12:58
Florin Cîţu propune în coaliţie o soluţie de compromis pentru aprobarea certificatului verde: să fie obligatoriu pentru angajaţii din MAI, Sănătate şi Apărare

Conform unor surse liberale, Florin Cîţu va propune în următoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare ca certificatul verde, susţinut momentan doar de PNL, să fie adoptat în Parlament într-o formă de compromis, în care acesta ar fi obligatoriu pentru angajaţii din MAI, Apărare şi Sănătate, dar nu şi în mediul privat.

“Nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol, obligativitatea vaccinării medicilor ceea ce noi nu am fost de acord. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua şi preveni de a nu ajunge din nou în situaţia din valul 4”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni seară, că ar fi trebuit să existe un instrument care să îşi poată face efectul atunci când se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. ”Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă”, a declarat Rafila. Ministrul aşteaptă în valul 5 o dublare a numărului de cazuri faţă de valul Delta.

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern. Miercuri executivul analizează progresele făcute pentru atingerea ţintelor din PNRR

Senatorul USR Sebastian Cernic a solicitat miercuri preşedinţilor Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea legii privind certificatului verde, potrivit unui comunicat de presă.

”Valul 5 îşi face deja de cap în Romania, iar Guvernul întârzie adoptarea certificatului verde la locul de muncă. Cer preşedinţilor celor două camere, Marcel Ciolacu şi Florin Vasile Cîţu să revină pentru câteva zile din vacanţă. Să lase cafelele sorbite în pensiuni montane sau tururile televiziunilor şi să pună Parlamentul la treabă!”, a transmis Sebastian Cernic.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi apără pe nevaccinaţi: „Nu trebuie pusă presiune pe români să se vaccineze. Nu cred în certificatul verde ca singur instrument”