Florin Cîțu pune în cârca ministrului Transporturilor accidentul de la Fetești: „Dacă oamenii au suferit din cauza trenurilor CFR, ministrul ar trebui să intervină”

Florin Cîțu aruncă responsabilitatea accidentului de la Fetești în curtea ministrului Transporturilor. Premierul consideră că acesta trebuie să se ocupe de buna desfășurarea a serviciilor CFR.

29 iul. 2021, 11:33
Florin Cîțu pune în cârca ministrului Transporturilor accidentul de la Fetești: „Dacă oamenii au suferit din cauza trenurilor CFR, ministrul ar trebui să intervină”

Florin Cîțu consideră că accidentul de la Fetești este responsabilitatea ministrului Transporturilor. Premierul a declarat că la începutul acestui an, guvernul a alocat bani pentru modernizarea căilor ferate CFR.

„Am fost informat de ministru la prima oră despre accident și voi veni cu concluziile de rigoare după ce mă voi consulta cu acesta. Au fost alocați bani pentru modernizarea căii ferate la începutul acestui an. Dacă oamenii au suferit de pe urma modului în care sunt administrate trenurile CRF, ministrul ar trebui să intervină.”, a declarat Flroin Cîțu.

Florin Cîțu. Accident feroviar la Fetești, pe linia Bucureşti – Constanţa!

Întrebat ce ar fi cauzat accidentul feroviar de la Fetești, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, joi dimineața, la Antena 3, că, cel mai probabil, conductorul trenului a adormit la volan.

„Vreau să transmit un semnal destul de clar către acești operatori de marfă din zona privată, pentru că, în fine, de la stat a mai rămas un singur operator, că nu se mai pot juca cu siguranța pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional. Ancheta o să spună de ce, o să primim chiar o primă informare chiar în cursul zilei de astăzi. Lucrurile nu erau în regulă nici cu mecanicul de locomotivă. Din ce am înțeles, da (ar fi adormit – n.r.), dar o să stabilească ancheta. Înțeleg că era și sub influența alcoolului”, a spus Cătălin Drulă.

Știre inițială

Un accident feroviar avut loc, miercuri noapte, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată.

Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, informează ISU Ialomiţa.

″În jurul orelor 23,45, pompierii militari din cadrul Staţiei Feteşti au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un accident feroviar produs în urma coliziunii a două trenuri. Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, în sprijin sosind şi un echipaj SAJ Ialomiţa″, precizează ISU.

„Magistrala 800, în zona de triaj din stația CF Fetești/IL – un tren marfar încărcat cu fier vechi a colizionat un tren marfar încărcat cu ciment. Potrivit datelor de primă sesizare, două persoane au suferit leziuni (mecanicul de locomotivă a suferit răni în zona capului și a plecat de la locul accidentului, iar șeful de tren a suferit leziuni minore). Coliziunea s-a soldat și cu avarii la mai multe vagoane și la locomotiva trenului ce a colizionat din spate, firele de înaltă tensiune fiind avariate. Circulația feroviară este oprită”, arată o informare a Poliției.

 


loading...