Florin Cîţu, reacţie la ameninţările că USR PLUS va ieşi de la guvernare. „După alegerile din PNL lucrurile se vor mai linişti”

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că lucrurile se vor mai liniști după rezultatul alegerilor din PNL, asigurându-i pe români că guvernarea merge mai departe.

24 iul. 2021, 10:39
Florin Cîţu, reacţie la ameninţările că USR PLUS va ieşi de la guvernare. „După alegerile din PNL lucrurile se vor mai linişti”

„Veți vedea că din 26 septembrie lucrurile se vor mai liniști și asta trebuie să-i asigurăm și pe români. Guvernarea nu are de suferit de pe urma acestei campanii. Guvernarea merge mai departe, ați văzut și cifrele. Acum facem și rectificarea bugetară, care va fi una pozitivă”, a spus premierul Florin Cîţu.

Cât despre declarațiile lui Cristian Ghinea cu privire la ieșirea de la guvernare, în cazul în care USR PLUS va pierde un minister, premierul a spus că nu înțelege acest comentariu.

Nu a fost nicio discuție să piardă un minister. Să nu uităm că și ei sunt în campanie electorală”, a mai spus premierul Florin Cîţu, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a precizat că USR PLUS pleacă de la guvernare, în cazul în care se schimbă configuraţia portofoliilor în Executiv, după Congresul PNL. El a mai spus că este enervant ca miniştrii de la USR PLUS să fie sac de box în campania internă a PNL, iar pe 28 august va fi o şedinţă a partidului la care vor fi discuţii ce va face mai departe USR PLUS.

Citeşte şi Alegeri PNL Bucureşti. Rareş Bogdan îl susţine pe Ciucu: „Nu vă temeţi! Nu pot ei bloca sau anula, cât puteţi voi vota!”

Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiţi noi ca sac de box, noi, miniştrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri şi e nevoie în coaliţie de încredere. Apoi, se tot vântură ideea că e ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se aşează şi rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele ca un fel de… E o tâmpenie. Înţeleg că sunt unii supăraţi de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri.

USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliţie, înţelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliţie, dar nu e ca şi când s-au dat de pomană ministere. Un guvern stabil şi o coaliţie trebuie să se bazeze pe  o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviţi pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drulă, din nou. De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei, că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba şi mesajul meu este foarte clar şi răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după Congresul PNL. Dacă aşa se pune problema, atunci plecăm”, a explicat Cristian Ghinea, la Timişoara.

Citeşte şi Cristian Ghinea: Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiţi noi ca sac de box


loading...