Florin Cîţu reacţionează după scandalul cu PSD pe OUG pe energie. „Dacă există alte variante, pot fi discutate în Parlament”

Florin Cîţu a reacţionat după ce PSD şi-a exprimat nemulţumirile privind ordonanţa pe energie care nu se aplică şi facturilor din luna ianuarie. Preşedintele Senatului a dat de înţeles că orice modificare se poate face în Parlament.

26 ian. 2022, 15:12
Florin Cîţu reacţionează după scandalul cu PSD pe OUG pe energie. „Dacă există alte variante, pot fi discutate în Parlament”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a subliniat că este de acord cu orice variantă dacă aceasta este legală şi a amintit că „avem o Constituţie care spune că e mai complicat să te duci retroactiv”.

”A fost şedinţă de Guvern, în şedinţa de Guvern există un act normativ care o procedură, avize, au venit avizele şi a fost aprobat. Dacă există alte variante şi alte soluţii legislative, ele pot fi discutate în Parlamentul României, pentru orice Ordonanţă”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Scandal în Coaliţie pe compensarea şi plafonarea facturilor la energie. PSD critică OUG pentru facturi și cere revenirea la piața reglementată de la 1 aprilie

Liderul liberal a ţinut că precizeze că varianta ordonanţei care a fost aprobată de Guvern a fost cea care a avut avizele necesare. Mai mult, Florin Cîţu le-a transmis social-democraților că pot face amendamente în Parlament.

„Eu nu am participat la şedinţa de Guvern, nu ştiu dacă PSD a participat la şedinţa de Guvern, şi are un comunicat, şi se poate face, cu siguranţă se va face în Parlamentul României, şi este legal”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîţu explică dacă facturile se pot compensa şi pentru ianuarie. „E mai complicat să te duci retroactiv”

Întrebat dacă e de acord ca această compensare a facturilor să se facă şi pentru luna ianuarie, Florin Cîţu a afirmat că este de acord în varianta în care soluţia este una legală.

„Nu să fie apoi atacat la CCR şi să îi punem pe oameni să plătească banii înapoi”, a continuat Cîţu, precizând că este de acord să meargă şi în noiembrie, dar ”avem o Constituţie care spune că e mai complicat să te duci retroactiv”.

Florin Cîţu a arătat că nu a discutat cu Marcel Ciolacu despre aplicarea OUG-ului şi pentru facturile din luna ianuarie. ”Am discutat despre ce vom face în viitor”, a spus el.

Despre revenirea la piaţa reglementată, cerută de PSD printr-un comunicat oficial, Florin Cîţu a afirmat că el preferă să vină cu soluţiile în coaliţie şi apoi să le discute, şi nu să arunce în spaţiul public întâi.

Citeşte şi: Facturile românilor la energie cresc iar din luna aprilie