Florin Cîţu, replică pentru USR PLUS pe tema vaccinării: „Nu trebuie să căutăm vinovaţi. Mi se pare hilar să spui că această campanie de vaccinare este a premierului”

Florin Cîţu le-a dat replica celor din USR PLUS care acuză că nu functionează campania de vaccinare din vina premierului.

09 sept. 2021, 14:46
Florin Cîţu, replică pentru USR PLUS pe tema vaccinării: „Nu trebuie să căutăm vinovaţi. Mi se pare hilar să spui că această campanie de vaccinare este a premierului”

Florin Cîţu a comentat declaraţiile venite din partea USR PLUS, cum că nu funcţionează campania de vaccinare din cauza premierului.

„Nu trebuie să căutăm vinovaţi. Trebuie să căutăm soluţii. Am spus din primul moment că aş vrea ca toată lumea să se implice în campanie de vaccinare. Mi se pare hilar să fii într-un guvern şi să spui că această campanie de vaccinare, pentru că este sub coordonarea premierului, este a premierul. Este o campanie de vaccinare a noastră, a tuturor”, a spus premierul.

Problemele cu campania de vaccinare vor apărea în perioada următoare, spune Cîţu, din cauza asocierii USR cu AUR.

„Ceea ce am spus e că va fi îngreunată în perioada următoare campania de vaccinare când un partid ca USR legitimează un partid antivaccinist şi îl aduce pe scena politicii din România şi le dă legimitimitate. Va fi foarte greu să-i convingem pe români că mesajul antivacciniştilor nu este unul periculos când ei stau lângă cei care până ieri erau la guvernare. Singura soluţie pentru a trece peste pandemie o reprezintă vaccinarea. Nu avem altă soluţie.

Avem toate dozele de vaccin, avem fluxurile pregătite, staff-ul să fie plătit la timp. Vom folosi toate metodele.

Programele pe care le-am agreat cu foştii colegi de la USR, cel cu loteria şi cel cu sistemele de incentivare (încurajare), vor merge mai departe”, a declarat Florin Cîţu.