Florin Cîţu respinge varianta ieşirii UDMR din coaliţie. „E o prostie. Mereu o să fie momente mai dificile”

Florin Cîţu, președintele PNL, a exclus varianta ca UDMR să iasă din coaliţia de guvernare pentru care poartă negocieri cu PSD şi minorităţile.

19 nov. 2021, 16:14
Florin Cîţu respinge varianta ieşirii UDMR din coaliţie. „E o prostie. Mereu o să fie momente mai dificile”

Florin Cîţu respinge varianta ieşirii UDMR din coaliţie, în condiţiile în care au apărut tensiuni în timpul negocierilor.

„Sunt negocieri, mereu o să fie momente mai dificile. E o prostie. Din contră: sunt partenerii care au fost alături de mine. E o prostie”, a spus Cîțu despre UDMR.

De asemenea, preşedintele PNL a explicat că liberalii ar vrea să preia Finanțele și Justiția.

„Eu așa vreau: Finanțe și Justiție. E un guvern important. Dacă se negociază bine se poate”, a spus Cîțu.

Citeşte şi: Încă o demisie la vârful PNL, în pline negocieri pentru noul guvern: Fără minciuni, fără compromisuri, fără rușine!

Florin Cîţu respinge varianta ieşirii UDMR din coaliţie. Nicolae Ciucă îi dă dreptate: „Nu există nicio discuţie ca vreuna dintre formaţiuni să iasă din coaliţie”

La rândul său, generalul Nicolae Ciucă, pe care PNL l-ar vrea premier, a vorbit despre negocierile purtate cu PSD, UDMR şi minorităţile pentru formarea coaliţiei.

„Am convenit pe capitolul social. L-am încheiat. Am încheiat pe acordul politic. Este redactat. În continuare, de ajutat câteva elemente la capitolul justiţie.

În momentul acesta, fiecare dintre noi am convenit să luăm o pauză şi vom continua discuţiile fiecare parte în interior, urmând în această după-amiază sau cum stabilim cu liderii partidelor să reluăm negocierile.

Fiecare minister este foarte important şi nu există nicio discuţie ca vreuna dintre formaţiuni să iasă din coaliţie”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu ameninţă PNL că fără UDMR nu va fi Guvern. „Dacă UDMR iese din această coaliţie, automat iese PSD-ul”

Întrebat dacă UDMR a ameninţat cu ieşirea din coaliţie pentru că nu ar primi portofoliul Dezvoltării, ministrul interimar al Apărării a afirmat că „sunt tehnici de negociere şi fiecare partid îşi negociază obiectivele”.

„Nici noi nu vrem să intrăm în coaliţia de guvernare fără PSD, UDMR şi minorităţi”, a conchis Nicolae Ciucă.

Reacţia liberalilor vine în contextul în care Kelemen Hunor, președintele UDMR, a ieșit nervos de la ultima rundă de negocieri cu PSD și PNL. În discuțiile cu cele două partide, Kelemen Hunor a amenințat că UDMR nu va mai participa la guvernare dacă nu va avea în continuare Ministerul Transporturilor.

„Orice este posibil în această situație. Un singur lucru nu este posibil: UDMR să fie element de decor, să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul în fiecare lună”, a declarat Kelemen Hunor, conform Ştiripesurse.

„Fiecare face greșeli, dar în acest moment tebuie să depișim faza portofoliilor. Ne vom vedea cu colegii noștrii azi sau mâine și vom vedea”, a mai explicat liderul UDMR.