Florin Cîţu s-a supărat pe Orban după incidentul cu Diana Şoşoacă: M-a deranjat că nu a fost nicio reacţie a domnului Orban

Florin Cîţu s-a supărat pe Ludovic Orban şi îi reproşează preşedintelui PNL că nu a intervenit după incidentul din Parlament cu Diana Şoşoacă.

29 iun. 2021, 21:18
Florin Cîţu s-a supărat pe Orban după incidentul cu Diana Şoşoacă: M-a deranjat că nu a fost nicio reacţie a domnului Orban
Florin Cîţu s-a supărat pe Orban după incidentul din Parlament cu Diana Şoşoacă: M-a deranjat că nu a fost nicio reacţie a domnului Orban

Florin Cîţu s-a supărat pe Orban după incidentul din Parlament cu Diana Şoşoacă. Premierul spune că preşedintele PNL nu a avut nicio reacţie în momentul în care Diana Şoşoacă i-a cerut două minute ca să-l ajute să scape de el.

Florin Cîţu s-a supărat pe Orban

„Raman inamicul public numarul 1 al PSD în continuare. În parlamentul României am vazut cum un senator independent a cerut 2 minute ca sa-l scape pe Orban de Cîţu. Ce m-a deranjat a fost că nu a fost nicio reactie a domnului Orban după acest incident”, a declarat premierul la Digi24.

Reamintim că senatoarea Diana Şoşoacă a afirmat că actualul Guvern este inimaginabil de distrugător pentru poporului român şi a adăugat că Florin Cîţu şi membrii Executivului au urme de sânge pe mâini, referindu-se la morţii de COVID-19, cifrele deceselor nefiind cele reale. Ea a început discursul parafrazându-l pe Ion Luca Caragiale: „Ai uitat, Năică, că e senator Şoşoacă, ai uitat, Năică, de senator Şoşoacă şi o să îţi trag o revoluţie de o să mă pomeneşti”.

„Voiam să îi spun domnului Orban că, dacă îmi acordă 2 – 3 minute, îl ajut să scape de domnul Cîţu. Am auzit aici de o dictatură care va dura cel puţin 10 ani. Eu vreau să îl parafrazez pe Caragiale – Ai uitat, Năucă, că e senator Şoşoacă, ai uitat Năică de senator Şoşoacă şi o să îţi trag o revoluţie de o să mă pomeneşti. Trecând de la umor, că asta face românul râde când e rău, ideea este că această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român.

Mă uitam pe GPS să văd unde sunt autostrăzile pe care pot să le schimb de o să mă rătăcesc prin ele ca să ajung la Iaşi, în circumscripţie. Mă uitam să văd unde este PIB, apropos deficit 9,7% din PIB faţă de 3% preconizat. Mă uitam cum bolnavii cronici nu au dreptul nici acum să intre în spitale să se trateze. Mă uitam cu 26.000 de oameni au murit, vezi Doamne, de COVID, ca să aflăm de la Ministerul Sănătăţii că doar 217 au fost morţi de COVID, dar între timp cei din urmă morţi, vin acum, vor fi cei dintâi, ca să se mai mărească un pic numărul de morţi”, a declarat Diana Şoşoacă în plenul reunit al Parlamentului.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună, marţi, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”. Moţiunea a strâns doar 201 voturi din cele 234 necesare.

Citeşte şi Florin Cîtu demolează PSD-ul, în ziua Moţiunii: Ați dezvoltat o obsesie, vă e frică! Mai țineți minte când trompetele pesediste anunțau foamete?

Premierul Florin Cîţu a afirmat, la finalul dezbaterilor din Parlament asupra moţiunii de cenzură, că social-democraţii sunt îngrijoraţi de sărăcia din România, dar poartă ”cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament”.

”Domnilor de la PSD, ce-mi place mie când vă îngrijorează sărăcia din România, cu cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament şi staţi şi vă îngrijorează sărăcia din România. Domnule Ciolacu, oamenii deja ştiu, s-au hotărât şi vă spun să plecaţi acasă”, a afirmat premierul.

Citeşte şi Răspunsul surpriză al lui Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat pe cine preferă la şefia PNL. „Aşa cum este acum este foarte bine”