Florin Cîţu, şantaj la adresa lui Teodorovici: „PSD nu avea nicio intenție să aplice legea pensiilor în 2020. Am documentul”

Florin Cîțu vrea să-i închidă gura lui Eugen Teodorovici cu un document. Îl amenință că dacă mai continuă cu atacurile, îl va publica.

09 dec. 2019, 12:04
Florin Cîţu, şantaj la adresa lui Teodorovici: „PSD nu avea nicio intenție să aplice legea pensiilor în 2020. Am documentul”

Ministrul de Finanțe a ținut să transmită ”un mesaj clar către Eugen Teodorovici, pentru că-n ultima perioadă a început cu acuzații care nu au niciun fundament și vreau să-i spun atât: dacă mai continuă în această direcție, mă văd forțat să public încă un document, care a fost prezentat în Guvernul României și care arată foarte clar că PSD nu avea nicio intenție să aplice legea pensiilor în 2020 și vă citez o mică parte din concluzie, pentru că trebuie să oprim și să ne apucăm de treabă. Aici scrie foarte clar: vă rugăm să dispuneți reanalizarea calendarului de implementare a legii 127, privind sistemul public de pensii în ceea ce privește creșterea pensiilor” în vederea respectării deficitului pe 2020-2023. 

Florin Cîţu: O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor

”Acest document nu-l public deocamdată, dar dacă mai continuă cu acuzațiile fără fundament și minciunile în spațiul public, mă văd forța să fac și acest lucru” a mai spus Cîțu. 

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut declarații despre deficitul bugetar, vorbind despre avertismentele din acest an și momentul din care se știa că nu mai e nimic de făcut. 

„În iunie, continuă deteriorarea execuției bugetare și a situației veniturilor și aici apare un alt avertisment, deja este prea târziu: reducerea rambursărilor de TVA sau amânarea masivă a plăților de bunuri și servicii de capital au devenit inutile. Fără măsuri suplimentare serioase, există o probabilitate ridicată de creștere a deficitului spre 4% din PIB”, a delcarat Florin Cîțu.

„Deci suntem în iunie și deja Ministrul Finanțelor Publice este avertizat că dacă a luat măsurile acelea de a omorî companiile private, de a amâna plata TVA, de a nu plăti concedii medicale, de a nu deconta concedii medicale și așa mai departe, nu ajung, deja este prea târziu, estimarea de deficit de 4% era din iunie 2019. Se știa de atunci. Nu este o surpriză pentru profesioniștii din MFP”, a adăugat Cîțu.

„Și nu doar Eugen Teodorovici a fost avertizat, a fost avertizată și Viorica Dăncilă. Tot Ministerul Finanțelor Publice a fost avertizat în iunie și apoi în septembrie, iarăși. Se pot forma așteptări privind înregistrarea unui deficit la un nivel de 4% din PIB. Veniturile sunt sub estimări”, a spus Ministrul Finanțelor Publice.

„Deci, ne aflăm în situația în care, Guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare, deficitul ajunge la 4% la finalul anului. Și ce au făcut tot acest an? Au ascuns această informație și au mințit în Parlamentul României”, a concluzionat Florin Cîțu.