Florin Cîţu, sarcastic după explozia infectărilor COVID: „Acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist”

Liderul PNL, rămas fără fotoliul de premier, nu pierde nicio ocazie de a ataca actuala coaliţie de guvernare, având un război tacit cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

17 ian. 2022, 13:22
Florin Cîţu, sarcastic după explozia infectărilor COVID: „Acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist”

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat luni că susține certificatul verde și a vorbit și despre infectările COVID din ultima perioadă. „10.000 de cazuri înseamnă concedii medicale, cost în economie”, a avertizat Florin Cîțu.

„Înțeleg că nu mai interesează pe nimeni (c.n. certificatul verde) și faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment. Pentru mine reprezintă și vă spun de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă un cost pentru economie și societate, care nu este luat în calcul. (…) Sunt foarte curios dacă acesta a fost planul de la bun început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu. Eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, văd doar că suntem ok și toată lumea încearcă să ignore această problemă. Nu o ignor și vă spun că există un cost foarte mare pentru economie și trebuie găsită o soluție. Susțin certificatul verde. Dacă nu există în coaliție pentru el, atunci trebuie să ne asumăm că există alte costuri pentru economie. (…) Eu rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist și la modul în care este gestionată situația. Îmi aduc aminte că în vară când erau 10.000 de persoane eram atacați, acum nu mai este niciun fel de problemă”, a spus Florin Cîţu.

Alexandru Rafila, scenariu surprinzător pentru România: Sper ca valul 5 din țara noastră să se încheie în câteva săptămâni. Nu mai văd urgența certificatului verde!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD) l-a criticat dur recent pe președintele PNL, Florin Cîțu, pe care l-a acuzat că a compromis campania de vaccinare. „M-a surprins această poziție. Cred că specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu și v-a transmis dvs informațiile”, a mai spus Rafila. Atacul dur al lui Rafila vine la doar o zi după ce Florin Cîţu criticase relaxarea măsurilor restrictive, decisă de premierul Nicolae Ciucă (PNL) și ministrul Sănătății printr-o hotărâre de guvern.

 

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până luni, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 17 decese. Dintre cei 485 de pacienţi internaţi la ATI, 52 au certificat care atestă vaccinarea. Incidenţa cazurilor în Bucureşti a crescut la 5,67 de 5,17 în urmă cu o zi.

BILANŢ CORONAVIRUS 17 ianuarie 2022. Peste 8000 de cazuri într-o zi de weekend. Şedinţă la Bucureşti pentru noi măsuri anti-covid

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 17 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.118 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 17  decese. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, transmite  Grupul de Comunicare Strategică.

 


loading...
Partenerii noștri