Florin Cîţu scuză faptul că România încă nu are PNRR aprobat: „Avem un guvern nou. Noi am schimbat varianta de PNRR. Se va aproba în septembrie, în august nu se lucrează”

Premierul Florin Cîţu a admis că România este printre ultimele state ale Uniunii Europene care nu are PNRR aprobat încă dar are şi două explicaţii pentru acest lucru.

27 iul. 2021, 22:54
Florin Cîţu scuză faptul că România încă nu are PNRR aprobat: „Avem un guvern nou. Noi am schimbat varianta de PNRR. Se va aproba în septembrie, în august nu se lucrează”

Florin Cîţu spune că întârzierea în aprobarea PNRR al României vine din faptul că a fost schimbat guvernul, iar cabinetul său a modificat planul cu care s-a mers la Bruxelles, faţă de varianta propusă de executivul Orban.

”Avem un guvern nou care a început discuția pe PNRR mai târziu. Noi am schimbat varianta de PNRR cu care s-a mers la Bruxelles. Va fi aprobat în septembrie. În august nu se lucrează, ar fi fost aprobat în august.

Florin Cîţu: „Ţinta mea este să fie aprobat până pe 15 septembrie”

Eu nu aș lua ce zice PSD fără un filtru foarte puternic. Negociem și capitolul energie. Ținta mea este să fie aprobat înainte de 15 septembrie. Dacă ministerele vor să înceapă, vom face un efort de la buget și apoi vom deconta banii din PNRR.

Problema este că este un document important și trebuie făcut în detaliu. Eu vreau să luăm toți bani, 29,2 miliarde de euro. Nu vreau să mă trezesc peste 6 luni de zile cu un expert de la CE care să ne spună că nu trebuie așa.”, a explicat Florin Cîțu la Digi24.

Citeşte şi: EXCLUSIV Dana Budeanu dezvăluie presupusele intenţii ascunse ale lui „Cloti”, referitoare la rezilierea contractului cu Romprest: „Vrea să aducă nouă firme de gunoi”