Florin Cîţu se contrazice: „Orice liberal poate fi propunerea de premier a PNL / Avem decizia Consiliului Naţional care spune clar că premier din partea PNL este preşedintele partidului / Noi l-am propus pe Rafila”

Premierul demis Florin Cîţu a susţinut miercuri o conferintă de presă, după şedinţa de aprtid avută la sediul central al liberalilor, în care s-a discutat despre cum vor continua negocierile cu PSD, intrate în impas deoarece ambele partide vor să fie primii la conducerea executivului în sistemul rotaţiei prim-ministrului.

17 nov. 2021, 19:59
Florin Cîţu se contrazice: „Orice liberal poate fi propunerea de premier a PNL / Avem decizia Consiliului Naţional care spune clar că premier din partea PNL este preşedintele partidului / Noi l-am propus pe Rafila”

Florin Cîţu s-a încurcat miercuri în propriile declaraţii atunci când a fost întrebat de ce nu flexibilizează decizia Consiliului Naţional, care spune că doar preşedintele PNL poate fi propunerea partidului pentru funcţia de premier.

„Deocamdata avem problema ca ambele partide vor sa fie primele in rotativa. Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condittii. Dupa ce depasim acest hop si vedem cine este primul, atunci numim. Am negociat si azi, vom negocia si maine.

Mandatul PNL este doar guvernarea cu sistem rotativ, iar noi am decis sa fie PNL primul. Eu ma uit la votul de aseara si mi s-a parut covarsitor pentru propunerea facuta de mine. Cand am inceput negocierile, eram pe pozitii diametral opuse. Am facut progrese vizibile cu programul de guvernare. Trebuie sa gasim o solutie si sa mergem cu un singur nume la Cotroceni.

Florin Cîţu este ironic cu privire la propunerea de premier: „Noi l-am propus domnului Ciolacu pe domnul Rafila”

Aseara am votat in partid ca primul premier sa fie de la PNL, poate sa fie orice membru liberal. Mai flexibil de atat nu se poate. Spuneti ca am colegi in PNL care spun sa facem o lista si sa mergem la PSD sa aleaga ei. In acest moment sunt doua partide care vor sa aiba prima optiune, nu conteaza nume. In acest moment avem o decizie a Consiliului care spune clar ca premierul PNL este presedintele partidului. Ideea e ca daca se dorea alt nume, se propunea aseara. Daca vrea cineva sa convoace BPN, ori il convoaca presedintele partidului… Daca va veni in BPN propunerea, vom da doua nume. Este irelevant cine este numele, daca PNL vrea sa fie primul iar PSD vrea sa fie ei primii. Noi i l-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu face anunţul aşteptat de milioane de români: „Săptămâna viitoare vom avea guvern. Lumea nu mai are răbdare”