Florin Cîţu şi-a pus consilier la cancelarie un patron al unui salon de înfrumusețare

Florin Cîţu şi-a pus consilier la cancelarie un patron al unui salon de înfrumusețare. Iulian-Vasile Popescu se numeşte, este din Gorj și administrează, printre altele, un salon de înfrumusețare. În 2020, el a candidat, susținut de PNL, la președinția Consiliului Județean Gorj, dar și pentru un loc Camera Deputaților, ambele fără succes.

28 ian. 2021, 21:51
Florin Cîţu şi-a pus consilier la cancelarie un patron al unui salon de înfrumusețare
Florin Cîţu şi-a pus consilier la cancelarie un patron al unui salon de înfrumusețare

Florin Cîţu l-a numite pe Iulian-Vasile Popescu în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie publicată joi în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie, şeful Executivului a eliberat-o, la cerere, din funcţia de secretar general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO pe Daniela Zaharia. Decizia îşi va produce efectul începând cu data de 31 ianuarie.

Citeşte şi: Florin Cîţu l-a sunat pe Benjamin Netanyahu. Ce a discutat cu premierul Israelului

Cine este Iulian-Vasile Popescu

Iulian-Vasile Popescu a atras atenția opiniei publice în 2020, când a fost prezentat de PNL Gorj ca un ”tânăr antreprenor de succes”, la scurt timp după ce a fost susținut pentru o poziție în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. În 2020, el a candidat, susținut de PNL, la președinția Consiliului Județean Gorj, dar și pentru un loc Camera Deputaților, ambele fără succes.

Se pare că noul consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului deține părți sociale în șapte societăți comerciale, la cinci dintre ele fiind administrator.

Printre altele, el este director general și fondator al unei firme care realizează softuri, firmă pe care ar fi împrumutat-o cu 255.000 de lei și care i-a plătit doar 1.158 de lei pentru poziția de manager de proiect, în ciuda profitului de 600.000 de lei. Aceeași companie ar fi avut numeroase contracte cu instituții publice. Pe lângă software, omul de afaceri a investit și într-o companie care derulează activități de ”întreținere corporală”.

Iulian- Vasile Popescu administrează, printre altele, un salon de înfrumusețare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acuzațiile cu privire la legătura lui Iulian Popescu cu banii publici sunt multe și diverse în presa locală. Una dintre ele este că omul de afaceri și-ar fi trecut într-o declarație de interese o finanțare nerambursabilă care s-a întâmplat în viitor, la aprox. o lună de la momentul depunerii respectivei declarații, conform scandaldegorj.ro.

Pensionarii îi cer lui Florin Cîţu majorarea cu 40% a pensiilor

Sute de pensionari au ieşit din nou în stradă. Ei au protestat în faţa prefecturilor din marile oraşe, nemultumiţi de faptul că Guvernul Cîţu nu va majora pensiile cu 40%, aşa cum a decis Parlamentul la propunerea PSD. Întrebat despre nemulţumirile pensionarilor, premierul Florin Cîţu a precizat că cheltuielile cu pensiile cresc in acest an cu 8 miliare de lei.

Pensionarii au iesit din nou în stradă în mai multe oraşe din România. Oamenii sunt nemulţumiţi de deciziile Guvernului şi cer majorarea pensiilor cu 40 de procente aşa cum a decis Parlamentul.

Nemulţumirile noastre se referă la viaţa noastră ca şi foşti lucrători care am lucrat 40 – 45 de ani şi am primit nişte pensii mici, în neconcordanţă cu viata pe care o ducem. Ni s-au promis majorarea pensiilor şi nu s-a respectat”, spune un pensionar citat de România TV.

Toate s-au scumpit – medicamentele, lumina, alimentele. Toate sunt din ce în ce mai scumpe. Cu ce să trăim. Guvernanţii să respecte acea lege”, spune un al pensionar prezent la protest.

Să plece de la guvernare dacă nu sunt în stare să respecte munca noastra, de 40 de ani. Noi am contruit această țară. nu am vândut-o. Ei ne-au vândut. Noi am stat în noxe, gaze, ei își spun sporuri de toxicitate pentru că stau în calculatoare”, spune un alt pensionar revoltat.