Florin Cîţu spune că PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat: Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi. Coaliția cu PSD nu e naturală

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, luni, despre coaliţia PNL-PSD că nu e naturală şi că nu crede faptul că, după ce a venit la guvernare în 2019 şi a corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, pot acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să creadă că nu vor fi la fel. Pe de altă parte, âFlorin Cîţu a vorbit şi despre coaliţia cu USR, afirmând că şi el şi USR au învăţat câteva lucruri. ”Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi”, a mai spus Cîţu.

02 mai 2022, 11:47
Florin Cîţu spune că PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat: Cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi. Coaliția cu PSD nu e naturală

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, luni, la DigiFM, întrebat dacă ar mai face coaliţie cu USR, că şi el şi USR au învăţat câteva lucruri. Întrebat dacă era mai bine cu USR, decât cu PSD, Florin Cîţu a spus că ”era complicat cu USR”.

”Cred că şi eu şi USR am învăţat câteva lucruri, cred că a doua oară o să facem mai bine amândoi”, a mai spus Cîţu, arătând că a învăţat ceva din această experienţă şi speră că şi USR a învăţat.

Citeşte şi: Marius Budăi, despre şansele ca angajaţii din România să muncească doar patru zile pe săptămână. „Trebuie foarte mare atenţie când iei o asemenea decizie”

Întrebat dacă ar mai face coaliţie cu USR, Florin Cîţu a răspuns: ”Românii au arătat că doresc dreapta la putere”.

„Votul din 2020 a arătat clar că dreapta este majoritară şi că vor dreapta la putere. Acum, e clar că maturitatea politică poate nici la unii nici la alţii nu era la cele mai înalte cote, dar vă spun că eu am învăţat din această experienţă, eu am învăţat foarte mult, de aceea m-am dus la USR, să refac coaliţia. Eu sper că şi USR a învăţat şi poate, că în viitorul apropiat vom putea din nou..”, a mai afirmat Florin Cîţu, citat de news.ro.

Fostul preşedinte PNL a mărturisit că, din punct de vedere politic, nu a gestionat lucrurile aşa cum ar fi trebuit, însă economic, spune el, a fost ”bigtime”.

Citeşte şi: Virgil Popescu, mai vehement ca niciodată. „Trompetele ruseşti răspândesc minciuni. România va deveni independentă energetic”

”Înţeleg că asta a fost una dintre explicaţii, este ok, problema este că asta funcţionează când eşti sigur că ai un premier 4 ani de zile”, a afirmat el.

Despre faptul că în mandatul său, singura realizare a fost aducerea PSD la putere, Cîţu a răspuns: ”Politic vorbiţi, Da şi nu, atunci a fost iarăşi complicat, vreau să vă aduc aminte că eu am încercat să fac cu USR-ul, să refac totul cu USR-ul şi chiar eu am fost cel care s-a dus şi şi-a pus cenuşă în cap şi i-am avut la discuţii, am ieşit optimist după primele discuţii cu ei. Pentru mine, cu PSD-ul am spus că a fost un compromis, nu a fost ceva care e natural şi poate că şi de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi a trebuit să fac un pas în lateral, pentru că, pentru mine, această coaliţie nu e naturală”, a spus preşedintele Senatului.

Cîţu a continuat: ”Nu cred că, după ce am venit la guvernare în 2019 şi am corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel, şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie, dar este o decizie a conducerii PNL, sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face. Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD-ul, pentru că mi se părea că orice măsură venea dinspre PNL nu era susţinută”, a mai afirmat Cîţu.