Florin Cîţu spune că va negocia cu parlamentari din toate partidele, dacă moţiunea de cenzură va ajunge la vot: „USR negociază cu PSD şi AUR, noi ce să facem?”

Premierul Cîţu a declarat duminică, la sosirea la Romexpo pentru cea de-a doua zi a congresului liberal, că în cazul în care moţiunea depusă de AUR va trece de CCR şi va ajunge la vot în Parlament, PNL va negocia cu parlamentari din toate partidele pentru a evita căderea guvernului.

26 sept. 2021, 12:39
Florin Cîţu spune că va negocia cu parlamentari din toate partidele, dacă moţiunea de cenzură va ajunge la vot: „USR negociază cu PSD şi AUR, noi ce să facem?”

Florin Cîţu a susţinut din nou că este dispus să se aşeze la masă cu liderii USR.PLUS pentru refacerea coaliţiei de guvernare, dar doar după ce formaţiunea condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş se va dezice de colaborarea cu AUR şi PSD.

„Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi”.

Cîțu a precizat că deocamdată nu există discuții despre o remaniere guvernamentală.

„În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”, a declarat Cîţu, conform Digi24.

Florin Cîţu, despre posibilitatea ca liberali din tabăra Orban să voteze moţiunea: „Nu cred că există liberali care să voteze împotriva propriului guvern”

Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianța cu AUR și PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

Cîţu a afirmat că nu se pune problema, deocamdată, să meargă mai departe cu un guvern minoritar, care să fie sprijinit în parlament de PSD.

„Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Preferința mea și varianta cu cele mai multe șase este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a răspuns Cîțu.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

„Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.

Citeşte şi: George Simion: „Nu cred că PNL este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD”


loading...