Florin Cîţu: „Starea de alertă se prelungeşte şi vor exista unele modificări”. Premierul vrea să scoată miniştrii în stradă pentru a vorbi cu cetăţenii

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că starea de alertă din cauza pandemiei de coronavirus va fi prelungită săptămâna aceasta- Şeful Executivului a ţinut să precizeze că vor exista unele modificări în ceea ce priveşte restricţiile, cum ar fi cele instituite în zonele montane.

10 mai 2021, 11:18
Florin Cîţu: „Starea de alertă se prelungeşte şi vor exista unele modificări”. Premierul vrea să scoată miniştrii în stradă pentru a vorbi cu cetăţenii
Florin Cîţu anunţă prelungirea stării de alertă

Starea de alertă se prelungeşte şi vor exista unele modificări , a anunţat premierul. Florin Cîțu a dat exemplul staţiunilor montane, unde a spus el, „vom scoate acele restrictii pentru ski, nu vor mai exista ca nu au sens”.

Florin Cîţu, mulţumit de Maratonul vaccinării la Bucureşti: peste 20.000 de români s-au imunizat în weekend

Premierul Florin Cîțu a declarat că Maratonul Vaccinării organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a fost „un succes”, după ce peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în acest weekend în București.

Citeşte şi: Măsuri de relaxare de la 1 iunie. Masca NU mai este obligatorie la un grad de vaccinare  de 50%. Liber la nunţi şi botezuri

„Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate”, a declarat premierul Florin Cîţu.

El a menţionat că românii au înţeles că doar prin vaccinare se poate reveni la normalitate.

„Românii au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate este vaccinarea. Am mai spus-o, o spun din nou, că nu este nicio coincidență că avem o rată de infectare în scădere în același timp în care vedem și o rată mare de vaccinare. Ele merg mână în mână, nu este doar o corelație, este o relație de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a susţinut premierul.

Cîţu a reiterat că este posibil ca până la 1 iunie să fie 5 milioane de persoane vaccinate în România.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a subliniat Cîţu.

Premierul a precizat că pentru a impulsiona campania de vaccinare a populației, miniștrii și secretarii de stat vor merge la centrele de imunizare pentru a sta de vorbă cu românii.

„Cred ca saptamana viitoare vom avea tot Guvernul in strada la centrele de vaccinare, ministri, secretari de stat. Facem de saptamana viitoare un fel de sedinta de Guvern in strada, vom vorbi cu cetatenii dupa ce ies de la vaccinare”, a spus premierul.