Florin Cîţu: „Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna”. Ce spune de implicarea lui Iohannis în scandalul PNL

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate, Cîţu a arătat că a discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştie că erau nemulţumiri, foarte multe care nu aveau legătură cu PNL.

01 apr. 2022, 15:02
Florin Cîţu: „Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna”. Ce spune de implicarea lui Iohannis în scandalul PNL

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, în contextul în care majoritatea liderilor de filiale vor debarcarea sa din funcție, că nu va pleca din partid dacă va fi schimbat din fruntea formațiunii și din fruntea Senatului.

„Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna”, a spus Florin Cîţu, întrebat ce va face după demiterea de la conducerea PNL. Întrebat câte organizaţii are de partea sa, Florin Cîţu a spus că acest lucru se va vedea doar la Congres, „nu sondajele”.

Chestionat ce va face după ce poate nu va mai fi preşedinte al PNL şi nici al Senatului, Cîţu a răspuns: „Ceea ce am făcut şi până acum. Voi fi liberal şi voi apăra principiile liberale cât sunt în politică. Până la urmă, în politică suntem pentru a apăra principiile. Eu cel puţin am intrat în politică şi în PNL pentru a apăra principiile liberale”.

Biroul Executiv al PNL, convocat de contestatarii lui Cîţu. Preşedintele PNL, despre demisie: „Mâine anunţ decizia!”
Liderul liberalilor a adăugat că are aceleaşi opinii şi e consecvent părerilor sale. „Am comunicat public şi am comunicat cu toată lumea, până la urmă sunt aceleaşi opinii pe care le am, dacă ceva nu funcţionează. Românii simt cei 10 la sută din inflaţie. (…) Trebuie să spun că sunt dezamăgit de situaţie, binenţeles, pentru că sunt oameni cu care noi am pornit la drum acum şase luni de zile, am pornit cu un proiect, plec în SUA, reprezentând România. (…) Mă întorc acasă, cu această situaţia, fără să avem o discuţie”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă i-a fost promisă funcţia de guvernator al BNR, în schimbul tăcerii sale, preşedintele PNL a replicat scurt şi râzând: „Nu, nu”.

Dan Vîlceanu: „Dacă Florin Cîţu consideră că trebuie să-şi dea demisia, şi-o va da. Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv astăzi”
Liberalii care vor schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal au convocat, pentru ora 14.00, şedinţa Biroului Executiv al PNL, pentru stabilirea calendarului pentru Congresul Extraordinar. Aceştia au votat, în unanimitate, convocarea Consiliului Naţional al PNL, duminică, de la ora 12.00. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că convoacă şedinţa Biroului Executiv, sâmbătă, la ora 12.00.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, în contextul în care majoritatea liderilor de filiale vor debarcarea sa din funcție, că atunci când s-au strâns semnăturile pentru organizarea de alegeri interne, cei care vor să-l schimbe au invocat numele lui Klaus Iohannis.