Florin Cîțu, surprins de cererea lui Năsui de amânare a dezbaterii Legii pentru reţelele 5G: ”Nu știam că a luat o astfel de decizie”

Premierul României susține că nu știa despre cererea ministrului Economiei cu privire la amânarea dezbaterilor din Parlament privind legea pentru rețelele 5G. În aces sens, Florin Cîțu a anunțat că va purta o discuție cu Claudiu Năsui.

06 mai 2021, 14:05
Florin Cîțu, surprins de cererea lui Năsui de amânare a dezbaterii Legii pentru reţelele 5G: ”Nu știam că a luat o astfel de decizie”

Florin Cîțu, surprins de cererea lui Năsui de amânare a dezbaterii Legii pentru reţelele 5G. Premierul susține că proiectul de lege a fost trimis în coaliție și decizia a fost ca acesta să treacă cât mai rapid. Acesta a anunțat că urmează să aibă o discuție cu Claudiu Năsui.

„Mă surprinde o astfel de decizie, nu ştiam că a luat o astfel de decizie. Mesajul meu este ferm şi clar. Am trimis şi am aprobat un proiect de lege în Guvern şi l-am trimis şi în coaliţie. Decizia a fost să treacă acest proiect de lege prin Parlament cât mai rapid. Nu am avut această discuţie cu ministrul economiei, o să o am, nu înţeleg de ce ar încerca să amâne un astfel de proiect atât de important pentru industria din România”, a declarat Florin Cîţu.

Citește și: Florin Cîțu anunță renunțarea la restricții din vară: Fără mască pe plajă de la 1 iunie. În august vom avea a doua relaxare

Florin Cîțu, surprins de cererea lui Năsui de amânare a dezbaterii Legii pentru reţelele 5G. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor în ceea ce priveşte adoptarea Legii pentru reţelele 5G, pe motiv că Guvernul nu ar fi respectat toţi paşii procedurali, înainte de trimiterea în Legislativ. Proiectul, avizat de CSAT şi adoptat de Guvern în urmă cu câteva săptămâni, ar trebui să fie discutat şi votat în procedură de urgenţă, după cum a stabilit coaliţia din care face parte şi Năsui.

Conform unor surse politice din coaliție, solicitarea ministrului este de neînţeles din moment ce proiectul de lege e deja trecut prin CSAT şi adoptat de Guvern, iar acum a fost solicitată şi procedura de urgenţă, procedură aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe 21 aprilie. Prin urmare, procedura de urgenţă a fost aprobată cu şase zile înainte de solicitarea ministrului Economiei, fiind deja sesizate comisiile din Cameră pentru avize şi raport.

Citește și: Iulian Bulai intervine în scandalul ursului împuşcat: Ce e mai barbar, să fii sărac și să mănânci lebedele din Viena că ți-e foame sau să fii prinț și să împuști exemplare unice de urși ca să-ți pui trofeul în sufrageria ta?