Florin Cîţu susţine că PNL nu mai ia nicio decizie: „De când am plecat eu (de la conducere), nicio măsură nu a mai fost discutată în interiorul partidului. Mi se pare bizar”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat marţi că, după ce a plecat el de la partid, nicio măsură nu s-a mai discutat în interiorul partidului.

31 mai 2022, 21:16
Florin Cîţu susţine că PNL nu mai ia nicio decizie: „De când am plecat eu (de la conducere), nicio măsură nu a mai fost discutată în interiorul partidului. Mi se pare bizar”

Florin Cîţu a mai declarat că este datoria Ministrului de Finanţe să spună care e sursa de finanţare pentru majorările de salarii din sistemul de stat, votate marţi în Parlament, şi a menţionat că aşteaptă că PNL să vină cu o soluţie şi pentru mediul privat.

”Este datoria Ministrului de Finanţe să ne spună care este impactul şi sursa de finanţare. Ca membru PNL, pot să vă spun că nu s-a discutat această măsurî în interiorul PNL, este o măsură care a fost  luată de coaliţie, înţeleg, şi s-a mers mai departe. Nu s-a mai discutat, după ce am plecat eu de la partid nicio măsură nu s-a mai discutat în partid, ceea ce e bizar”, a precizat Cîţu, pentru Profit TV, arătând că Statutul partidului spune foarte clar că măsurile care nu sunt în programul de guvernare, trebuie discutate în PNL.

El a continuat: ”Eu cred că acum, după acest congres, după ce conducerea s-a aliniat, să avem şi aceste discuţii”.

Citeşte şi: Dacian Cioloş lansează partidul REPER după demisia din USR. Cine sunt europarlamentarii care-l urmează în noul proiect

Florin Cîţu a spus că e normal că oamenii vor venituri mai mari, nu putem pune vina pe oameni.

”Eu mă aştept acum, după aceast decizie, ca PNL să vină cu o soluţie şi pentru mediul privat pentru că inflaţia, argumentul pentru care au luat această decizie, îi afectează pe toţi”, a afirmat preşedintele Senatului, amintind că a propus la începutul anului o măsură care creştea veniturile tuturor angajaţilor, şi la privat şi la stat, fără discriminare, şi anume scăderea contribuţiilor, dar ”nu a fost agreată”.

”Datoria PNL este de a-şi ajuta pe toţi românii. Gândiţi-vă ce gândesc cei din sectorul privat, când au auzit această ştire că vor creşte salariile din sectorul bugetar. Se gândesc că vor trebui să muncească mai mult, să plătească taxe mai multe ca să susţină aceste salarii. Vreau să îi văd pe colegii liberali, să ne stângem şi să vedem ce facem noi pentru sectorul privat, pentru că sectorul privat este cel care ne-a votat, noi suntem toţi în Parlament pentru că i-am convins că îi vom reprezenta în Parlament”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj pentru rezerviştii din România