Florin Cîțu susține că profesorii nu au fost uitați. ”Vom reuși să facem și vaccinarea profesorilor într-un timp scurt”

Premierul României a declarat că vaccinarea profesorilor se va realiza ”într-un timp scurt”. Florin Cîțu a dat drept exemplu personalul din sistemul medical care a fost vaccinat într-o lună de zile.

18 feb. 2021, 23:44
Florin Cîțu susține că profesorii nu au fost uitați. ”Vom reuși să facem și vaccinarea profesorilor într-un timp scurt”

Florin Cîțu susține că profesorii nu au fost uitați. Premierul a precizat că din luna martie România va avea 2.4 milioane de doze, urmând ca numărul să crească, iar la finalul lunii septembrie se va ajunge ca 70% din populație să fie vaccinată.

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că se va trece la vaccinarea profesorilor, care se va realiza destul de repede.  Premierul a precizat că nu i-a uitat nimeni pe profesori, iar vaccinarea acestora se va face foarte rapid.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile și veniturile românilor în 2021. Florin Cîțu: „Vom avea o economie performantă, vor crește veniturile celor din sectorul privat”

”Nu i-a uitat nimeni pe profesori. Când a trebuit să trecem la vaccinarea profesorilor, a fost acea problemă cu vaccinul de la Pfizer, când se schimbau sumele de la o zi la alta aproape şi atunci am intrat într-o situaţie în care a trebuit să facem reprogramări. Am revenit la normal, vor fi şi centre mobile de vaccinare pentru profesori, veţi vedea că se face foarte rapid vaccinarea profesorilor

”Dar vă aduc aminte că s-au vaccinat aproape toţi medicii în o lună aproape. Deci vom reuşi să facem şi vaccinarea profesorilor într-un timp scurt”, a mai declarat Cîţu, precizând că lunar vor ajunge tot mai multe doze de vaccin în România.

Florin Cîțu susține că profesorii nu au fost uitați. În cadrul intervenției de la Digi24, premierul a precizat că se va ajunge și la 100.000 de vaccinări pe zi, urmând ca România să atingă pragul de 70% din populație vaccinată în luna septembrie.

Premierul României vrea să introducă mandat de cel mult șase ani pentru unele funcții de conducere din administrația locală și centrală

Florin Cîțu a fost întrebat, la Digi 24, dacă veniturile bugetarilor o să scadă în 2021, iar premierul a răspuns: ”vom vedea ce se va întâmpla!”.

”Sunt domenii în care sunt 30%, sunt domenii în care sunt mai mult de 30%. Din anvelopa salarială, sporurile reprezintă 30%. Noi am decis să menținem veniturile la nivelul lunii decembrie 2020. Eu vreau să facem reformă în administrație, modul în care oamenii sunt evaluați.

 


loading...