Florin Cîţu: „Trebuie să lucrăm şi la legea achiziţiilor publice, pentru a nu mai dura 2-3-4 ani până începem o lucrare”

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit la Suceva cu reprezentanţii HoReCa, declarâd că a fost o întrevedere foarte productivă şi că de sâmbătă va începe primul pas al revenirii la o viaţă normală.

14 mai 2021, 14:51
Florin Cîţu: „Trebuie să lucrăm şi la legea achiziţiilor publice, pentru a nu mai dura 2-3-4 ani până începem o lucrare”

Florin Cîţu a vorbit şi despre autostrada A7, al cărei tronson Paşcani-Siret ar putea fi început în acest an. Premierul a precizat că tronsonul Paşcani-Siret a fost transformat din drum expres în autostradă.

„Foarte buna intalnirea cu industria HoReCa, mi-am facut un obicei sa merg prin tara pentru ca e o industrie care a suferit foarte mult anul trecut. Chiar de maine vom putea incepe revenirea la normalitate, cu urmatorul pas pe 1 iunie.

Ii incurajez pe toti romanii sa vina in Bucovina. Am avut o intalnire foarte aplicata, avem varianta finala pentru bucata de autostrada A7. Pascani- Siret. Se va trece de la drum expres la autostrada si i-am incurajat sa mearga pe fonduri europene. Pana la finalul anului vom avea si studiul de fezabilitate. Sunt bucuros sa vad ca si la dvs accelereaza campania de vaccinare şi ma bucur sa vad ca exista optimism si in industria HoReCa.

Florin Cîţu: „Voi veni în vacanţă şi în Bucovina, după ce merg în Vama Veche”

Trebuie sa lucram si la legea achizitiilor publice, pentru a nu mai dura 2-3-4 ani pana incepem o lucrare, pentru ca asa se ajunge la situatiile in care, de la negocierea unor termeni si pana la inceperea lucrarilor preturile la materiale cresc.

Toate masurile pe care le-am luat anul trecut au fost luate dupa discutii cu reprezentantii HoReCa si asta i-am incurajat si astazi pe oamenii din HoReCa, sa continuam acest dialog prin asociatii, pentru ca nu pot sa merg in toata tara, dar daca au incredere si fac parte din asociatii, asa putem dialoga.

As fi venit cu maşina, e o zona foarte frumoasă, dar nu aş fi ajuns la şedinţa de guvern de diseara si nu am fi putut beneficia de fara masca maine, in timpul zilei. Dar voi veni in vacanta si in Bucovina, trebuie sa merg si in Vama, dar voi veni si in Bucovina.”, a spus Florin Cîţu la conferinţa de presă.

Citeşte şi: Ghinea, despre negocierile pentru PNRR: „Nu ni s-a cerut implicit, nici nu ne-am angajat să mărim taxe şi impozite”