Florin Cîţu va face a treia doză a vaccinului anti-COVID. „Foarte curând, o să vă anunţ”

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi, la TVR, că îşi va administra "foarte curând" a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

30 sept. 2021, 23:37
Florin Cîţu va face a treia doză a vaccinului anti-COVID. „Foarte curând, o să vă anunţ”

Florin Cîţu, noul preşedinte al PNL, nu a precizat, însă, momentul în care va primi doza care, potrivit specialiştilor, va conferi mai multă imunitate.

„Mă vaccinez cu doza a treia, foarte curând, o să vă anunţ”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la TVR 1, întrebat în acest sens.

Imunizarea cu doza a treia de vaccin anti-COVID a început în România pe 28 septembrie.

În schimb, Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a anunțat joi prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare că a făcut a treia doză de vaccin împotriva Covid-19 și îi îndeamnă pe români să se imunizeze.

Politicianul a menționat că sunt membrii ai familiei sale care au murit din cauza virusului ce face ravagii în România și i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze.

„Am rude care au murit după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19 înainte de apariția vaccinului. Am prieteni și colegi care sunt acum în spital luptându-se cu boala pentru că pur și simplu au neglijat să se vaccineze și știu că mulți dintre noi amână o decizie privind vaccinul. Am făcut azi doza trei de vaccin prin care capacitatea organismului de a respinge virusul crește semnificativ. Vaccinați-vă, fraților. E metoda prin care vă apărați și pe voi și pe cei ce vă sunt dragi și apropiați.”, a scris Barna în postare.

Potrivit informațiilor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților, peste 60.000 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19, în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: CNSU a adoptat hotărârea prin care şcolile vor rămâne deschise, indiferent de rata de infectare cu Covid

36.957 de români s-au vaccinat cu a treia doză a serului anti-Covid-19.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 30 septembrie. Numărul persoanelor vaccinate rămâne scăzut în ziua în care România atinge un nou record la cazuri de infectare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele grave de boală care necesită spitalizare.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă recomandă administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID: restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% faţă de formele grave de boală