Florin Cîțu, veste importantă pentru SPORT. Noi măsuri de relaxare la competiţiile din România

Florin Cîțu a anunțat o nouă serie de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la data de 1 iulie 2021.

24 iun. 2021, 18:29
Florin Cîțu, veste importantă pentru SPORT. Noi măsuri de relaxare la competiţiile din România

Florin Cîțu, veste importantă pentru SPORT.  Premierul a anunțat o nouă serie de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la data de 1 iulie 2021.

Florin Cîțu, veste importantă pentru SPORT

O nouă etapă de relaxare va fi aplicată pe teritoriul României, începând cu data de 1 iulie. Cea  mai importantă măsură care visează sportul este aceea că spectatorii vor putea asista la evenimente până la 50% din capacitatea spațiului, fie el deschis sau închis. În prezent, procentul este de 25%. Fanii vor trebui în continuare să îndeplinească o serie de criterii. Sunt acceptate doar persoanele vaccinate, cele care prezintă un test negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore, sau cele care se află în perioada cuprinsă între 15 și 90 de zile de după infectarea cu Covid-19. Primul eveniment major care va beneficia de această măsură este Supercupa României dintre CFR Cluj și CSU Craiova, programată pe 10 iulie.

Ce prevede textul de lege adoptat joi, 24 iunie 2021

„Art.7 – (1) Începând cu data de 01.07.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Florin Cîţu anunţă MAREA RELAXARE de la 1 iulie: „Barurile şi restaurantele, deschise până la ora 2, evenimente sportive cu capacitate de 50%” VIDEO

(2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării evenimentului)”.