Florin Cîţu, vicepremier în Guvernul lui Dacian Cioloş – scenariul lansat de jurnalistul Ion Cristoiu

PNL a transmis că sunt şanse să revină la guvernare alături de USR. Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că o cale spre împăcare între cele două tabere ar fi desemnarea lui Florin Cîțu ca vicepremier.

12 oct. 2021, 18:32
Florin Cîţu, vicepremier în Guvernul lui Dacian Cioloş – scenariul lansat de jurnalistul Ion Cristoiu

„În momentul în care l-ai pus pe Dacian Cioloș premier, USR PLUS trebuie să dea ministerele importante. (…) Și se face o coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR. PNL zice: ‘luați voi funcția de premier care e cea mai importantă. Noi luăm funcția de vicepremier, care poate să fie chiar Florin Cîțu, și ministerele alea. Și mai luăm și Camera Deputaților.’ Și se va reface coaliția cu premier Dacian Cioloș. Ce părere aveți? PNL nu pierde nimic.”, a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu s-a arătat convins de faptul că Dacian Cioloş va câştiga, „indiferent dac[ vaface sau nu guvern”. „Practic a câştigat deja asumându-şi sarcina de a face un guvern”.

„Nimeni n-a crezut că Klaus Iohannis a renunțat la pupilul Florin Cîțu. Și culmea nimeni nu crede c-a renunțat, nici după desemnarea lui Dacian Cioloș.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

„Poate Klaus Iohannis să convingă PNL-Cîțu să intre într-un guvern condus de Dacian Cioloș? Unii spun că da. Alții că nu.

Eu spun că n-are importanță dacă poate sau nu. Întreg electoratul, nu doar cel de Dreapta, e convins că președintele poate influența PNL. Klaus Iohannis e condamnat să poată influența PNL. Dacă n-o va face (fie că nu poate, fie că nu vrea) principala victimă a eșecului lui Dacian Cioloș va fi Președintele.

Cât despre Dacian Cioloș va cîștiga indiferent că va face sau nu guvern. Pentru că practic a cîștigat deja asumîndu-și sarcina de a face un guvern, în condițiile în care nimeni nu vrea să guverneze.” a mai scris acesta.


loading...
Partenerii noștri