Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş”: Toţi vinovaţii trebuie să plătească! Nu garantăm că nu se vor mai întâmpla astfel de evenimente

Premierul Florin Cîţu a venit cu o primă reacţie după ce trei pacienţi infectaţi cu coronavirus şi-au pierdut viaţa din cauza unei defecţiuni la staţia de oxigen.

12 apr. 2021, 23:02
Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş”: Toţi vinovaţii trebuie să plătească! Nu garantăm că nu se vor mai întâmpla astfel de evenimente

Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş. Declaraţiile vin după tragedia petrecută în această seară la unitatea mobilă ATI de la spitalul Victor Babeș din Capitală, unde 3 oameni au murit din cauza unei avarii la stația de oxigen.

Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş. Anunţul făcut de premierul României!

„În această seară încă o tragedie în România s-a petrecut. Trei persoane au decedat, nu ştim de ce momentan. Condoleanţe familiilor îndoliate. Din ce ştim până acum a fost un accident, am demarat o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne şi am cerut o anchetă rapidă ca toţi vinovaţii să răspundă. PResiunea pe spitale e foarte mare.

Cetăţenii au nevoie să afle tot ce trebuie. Nu treubie să mai fugim de comunicare. Vom pune resurse şi vom încerca să fie mai multe paturi pe terapie intensivă. Pentru că în continuare luptăm cu pandemia. Nu putem să garantăm că aceste accidente se vor întâmpla, noi sperăm că nu.”, a spus Cîţu.

„Transmit condoleanţe familiilor victimelor acesto pacienţi. Ce s-a întâmplat şi vreau să subliniez că pot fi modificate date din anchetă, pot comunica cu rezervă că situaţia e sub anchetă. Să vorbim despre tirul respectiv. Acesta e fabricat să funcţioneze pe două sensuri. Când e prevăzut să funcţioneze pe o durată mai multă se conectează la sursa de oxigen permanentă, care e afară, care e un stocator de oxigen, care intră în camera tehnică, se conectează la tir. AColo există reductoare, care controlează presiunea maximă.”, a continuat Raed Arafat.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Citeşte şi: Informaţia care schimbă tot în cazul tragediei de la Victor Babeş. Managerul instituţiei medicale s-a plâns de firma care oferea oxigen de două săptămâni

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Citeşte şi: Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți cu COVID de la unitatea mobilă de ATI au murit din cauza unei defecțiuni la aparatul de oxigen