Florin Cîțu vrea modificarea ordonanței care interzice accesul românilor testați la evenimente publice

Florin Cîțu anunță noi schimbări la ordonața care interzice accesul românilor testați la evenimentele publice.

04 oct. 2021, 12:44
Florin Cîțu vrea modificarea ordonanței care interzice accesul românilor testați la evenimente publice

„Este o decizie pe care o luăm de fiecare dată. Parlamentarii PNL vor participa la moţiunea de mâine. Vor fi prezenţi. Nu vor vota. Aceasta este decizia luată azi în Bex.

De mâine, dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Orice scenariu este pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie condusă de PSD, înţeleg – PSD , USR, AUR

Dacă au un plan, eu sper că doar nu vor să dea jos Guvernul şi după aceea să se uite cum ţara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate şi ne vom face şi noi planurile. Cred totuşi că va fi o propunere de premier a PSD susţinută de USR şi AUR. Vom vedea.

Acea propunere a venit de la specialişti. Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii. Am vorbi cu fostul ministru, Nelu Tătaru. Se pare că există voinţă în Parlamentul României pentru a modifica în acest sens, să se permită şi cu testare. Eu sunt de acord, voi susţine dacă în Parlament va fi aprobat şi se va introduce şi testarea.

Hotărârea de Guvern se poate modifica. Au găsit şi o altă variantă. Veţi vedea că o putem face şi în Parlament. Parlamentul României sunt sigur că atunci când vrea, poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am strigat de câteva ori, s-au mobilizat şi a trecut şi legea consumatorului vulnerabil. Dacă nu o fac ei, o vom face noi, dar cred că e bine să facă şi parlamentarii. În unanimitate a fost o decizie a specialiştilor în această direcţie.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și depre plafonarea prețurilor. Cîțu susține că până în acest moment doar Spania și Franța au adoptat această opțiune.

”În acest moment este o singură ţară care are măsura de plafonare. Este Spania (şi Franţa, n.red)… Au propus, dar nu există plafonări exacte. Astăzi în şedinţa de Guvern vom aproba o compensare a facturilor pentru această iarnă, pentru consumatorul casnic. Din păcate, având moţiunea mâine şi cei care vin cu moţiunea mâine ar trebui să-şi asume responsabilitate faptului că nu vom mai avea timp pentru a da o soluţie şi pentru consumatorul non-casnic… IMM-uri. Noi acum veneam cu soluţia. Dar pentru consumatorul casnic vom avea o soluţie pe care o vom aproba astăzi.

Dacă la nivelul UE vedem că există o masă critică de ţări care vor avea o plafonarea a preţurilor la energie, vom lua şi noi în discuţie la acel moment.”, a adăugat premierul.

Stadiu în care se află achiziţia testelor de salivă în şcoli

”Cred că au început procedurile. În acelaşi timp, cei de ANM trebuie să se grăbească şi să vină cu omologarea şi să permită aceste teste. Până la urmă, moi le achiziţionăm, dar în continuare lucrurile sunt tergiversate acolo. Le cer celor de la ANM să lase tergiversările şi prostiile şi să vină mai repede cu decizia”, a spus șeful Guvernului.

Știre în curs..