Florin Georgescu, nominalizat ca premier: Sunt onorat de propunere. Discuţiile şi decizia, după turul II

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, nominalizat de Victor Ponta ca posibil premier, a declarat că discuţiile privind numirea în această funcţie vor avea loc după cel de-al doilea tur al alegerilor.

05 nov. 2014, 15:41
Florin Georgescu, nominalizat ca premier: Sunt onorat de propunere. Discuţiile şi decizia, după turul II

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „Sunt onorat de propunerea domnului Victor Ponta. Am colaborat foarte bine cu domnul Victor Ponta în anul 2012, când am făcut parte din Guvernul condus de domnia sa. Discuţii şi o decizie – desigur, după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie 2014”, precizează Florin Georgescu, într-o declaraţie de presă transmisă AGERPRES. 

Ponta: Tăriceanu, prima variantă de premier. Nu exclud să fie şi Florin Georgescu sau George Maior VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că l-a propus pentru a-i urma în funcţia de la Palatul Victoria pe Călin Popescu Tăriceanu, considerându-l cea mai bună soluţie. Ponta a mai precizat, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, a obţinut 40,44% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, urmat de Klaus Iohannis (ACL), pentru care au votat 30,37% dintre alegători.

CITEŞTE ŞI GEORGE MAIOR, premier: Până la depunerea mandatului de şef al SRI, nu confirm interesul pentru un anume rol