Florin Iordache: De ce au mai dat jos Guvernul Dăncilă dacă au luat cu copy-paste măsuri PSD, în programul de guvernare?

Publicat: Joi, 24 Octombrie 2019 19:10 // Actualizat: Joi, 24 Octombrie 2019 19:10 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentarul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat că va propune ca audierea miniştrilor să aibă loc săptămâna viitoare, marţi, miercuri şi joi. El se întreabă de ce a fost dat jos Guvernul Dăncilă, dacă Programul de Guvernare al Guvernului Orban are foarte multe măsuri preluate cu copy-paste din cel al PSD.

Întrebat despre şansele ca Guvernul să treacă după primul vot, Florin Iordache a spus că ar trebui ca acel vor să aibă loc, dar nu crede că se vor strânge 233 de parlamentari în sală.

"Cred că trebuie să faci o audiere foarte serioasă şi amănunţită a miniştrilor propuşi, pentru a vedea dacă ceea ce scriu acolo pot susţine. Cred că vom propune marţi, miercuri, joi să fie audierile, astfel încât cei care vor vota acest guvern să afle despre competenţele...", a spus Florin Iordache.

Acesta susţine că foarte multe dintre măsurile PSD din Programul de Guvernare au fost preluate de PNL. "Am văzut că sunt foarte multe măsuri ale PSD care sunt preluate cu copy-paste şi atunci întreb de ce am mai fost dat jos Guvernul Dăncilă dacă continuăm lucrurile şi măsurile pe care le-a propus Guvernul Dăncilă", a mai afirmat Florin Iordache. Acesta susţine că "în loc să ne aştepte o viaţă mai bună, să venim cu nişte condiţii mai bune, constatăm că, prin afirmaţiile care sunt făcute la fiecare dintre ministere, sunt măsuri care ne aduc înapoi".

Acesta s-a referit în special la măsurile propuse pentru Justiţie, pe unele considerându-le "nerealiste". "La Justiţie sunt foarte multe măsuri care sunt preluate şi care sunt continuate, dar sunt şi măsuri nerealiste care sunt propuse pentru acest guvern", a spus Florin Iordache, apreciind că nu se pot construi penitenciare într-un an de zile, cât este mandatul acestui guvern.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Theodor Paleologu: E absolut ruşinos pentru ţara asta să aibă de ales între Iohannis şi Dăncilă

Acesta afirmă că este "nerealist" că se pot fafce modificări legislative importante, dacă se pleacă acum de la noi consultări. "E nerealist pentru un an de zile să putem finaliza. Eu credeam că, pornind de la lucrurile bune care există şi prin consultare, pornind de la coduri, de la legislaţia care vizează armonizarea cu anumite cerinţe europene, putem discuta şi putem îmbunătăţii. A lua de la zero şi a face acum consultare, până la a propune un proiect, iar ajungem în vară şi condiţiile sunt de la fel de proaste şi legile sunt la fel de prosaste", a mai spus vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Acesta s-a arătat dispus la discuţii pentru modificarea recursului compensatoriu, proiect pe care l-a preluat de la Raluca Prună. "De ce au mai dat jos Guvernul Dăncilă, dacă majoritatea măsurilor bune sunt preluate ca şi propriile măsuri. Putem să îi ziceam în loc de Guvernul Orban, Guvernul copy-paste pentru ca preluat în programul de guvernare majoritatea măsurilor noastre", a afirmat Florin Iordache.

Întrebat ce şanse sunt ca acest Guvern să treacă după primul vot, Iordache a spus: "Ca să treacă după primul vot, acel vot ar trebui să existe. Ştiţi la fel de bine ca mine că, pentru a fi acel Guvern, trebuie să aibă 233 de colegi în sală. Sincer, nu cred că vor reuşi să strângă 233 de colegi în sală".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Iordache guvernul Dancila program de guvernare orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H