Florin Iordache este noul preşedinte al Consiliului Legislativ. A anunţat că a depus jurământul

Florin Iordache a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că lunea trecută a depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

16 nov. 2020, 18:35
Florin Iordache este noul preşedinte al Consiliului Legislativ. A anunţat că a depus jurământul

Florin Iordache este noul preşedinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache a trimis o notificare către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în care anunţă că lunea trecută a depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

De asemenea, el a informat că în termen de 15 zile va opta pentru una din cele două funcţii deţinute, cea de preşedinte al Consiliului Legislativ sau cea de deputat din partea PSD.

Florin Iordache este noul preşedinte al Consiliului Legislativ. „Subsemnatul Florin Iordache vă aduc la cunoştinţă că începând cu data de 09.11.2020 am depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Având în vedere cele menţionate mai sus, în conformitate cu prevederile art. 99 alin. (4) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, vă informez că în termen de 15 zile de la data prezentei voi opta pentru una din cele două funcţii deţinute, de preşedinte al Consiliului Legislativ, respectiv cea de deputat în Parlamentul României”, arată notificarea transmis de Florin Iordache către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Iohannis, despre numirea lui Iordache la conducerea Consiliului Legislativ: PSD-iştii găsesc modalităţi de a-şi răsplăti obedienţii

 

Numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, contestată la CCR

Florin Iordache a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului  în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Votul a fost secret, cu buletine. Au fost 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi „împotrivă”, iar fostul judecător al CCR Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Pe 22 octombrie, PNL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Florin Iordache a fost numit la conducerea Consiliului Legislativ.

Liberalii susţin că Florin Iordache nu a întrunit numărul necesar de voturi, susţinând că acesta a obţinut 185 de voturi, necesarul fiind de 234, el trebuind votat de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi nu doar a celor prezenţi.

De asemenea, ei susţin că Florin Iordache nu îndeplineşte condiţia legală referitoare la buna reputaţie profesională şi morală, prevăzută de Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ.

O decizie pe acestă sesizare ar urma să fie anunţată în 18 noiembrie.