Florin Iordache, şef interimar la Camera Deputaţilor, după încetarea mandatului lui Valeriu Zgonea UPDATE

Publicat: Luni, 13 Iunie 2016 14:39 // Actualizat: Luni, 13 Iunie 2016 16:40 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit România TV. Plenul Camerei Deputaților va lua act, luni, de încetarea de drept a mandatului lui Valeriu Zgonea ca președinte al forului, a anunţat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Foto: rfi.ro

UPDATE Valeriu Zgonea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce a fost revocat din funcție. La propunerea grupului PSD, Zgonea a fost revocat din funcția de președinte al Camerei.

Președintele de ședință, Florin Iordache, a luat act de revocarea din funcție a lui Valeriu Zgonea, iar apoi s-a dat votul.

În urma acestui vot, Valeriu Zgonea va pierde și locul în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Rezultatul votului a fost: 167 pentru, 32 împotrivă, o abținere și un deputat nu a votat.

UPDATE "A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune ca în prima ședință de plen să se constate încetarea de drept a calității de președinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astăzi (luni — n.r.), imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de președinte al Camerei. După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent și hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt președinte, cine va prelua interimarul", a explicat Marcel Ciolacu, după ședința Biroului permanent.

Potrivit unor surse din Biroul permanent citate de Agerpres, în ședința de luni a plenului Camerei Deputaților ar urma să se ia act de încetarea calității de președinte a lui Valeriu Zgonea, apoi să se voteze un proiect de hotărâre prin care se vacantează funcția de președinte al forului. În cazul în care va fi cvorum de ședință, această hotărâre poate fi votată luni. Dacă nu va fi cvorum, se votează pe articole, iar miercuri se dă votul final. Imediat după ședința de plen de luni, Biroul permanent se întrunește din nou pentru a desemna un președinte interimar al Camerei, care va fi, potrivit surselor citate, deputatul PSD Florin Iordache. După această procedură urmează să fie propus un nou președinte, care va fi votat în plen. Propunerea ar urma să vină din partea grupului PSD.

Solicitarea de încetare de drept a venit din partea grupului parlamentar al PSD, ea fiind discutată și în Biroul permanent.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Iordache Florin Iordache preşedinte Camera Deputaţilor Valeriu Zgonea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 14:56
... Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit şef interimar la Camera Deputaţilor, potrivit...
13 iun 14:46
...va lua act, luni, de încetarea de drept a mandatului lui Valeriu Zgonea ca președinte al forului, a anunţat secretarul Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H