Florin Mergea, eliminat în sferturile probei masculine de dublu la US Open

Perechea româno-indiană Florin Mergea / Rohan Bopanna, cap de serie numărul șase, a fost învinsă de cuplul Dominic Inglot (Marea Britanie) / Robert Lindstedt (Suedia), cu 7-6 (2), 6-3, miercuri, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis US Open.

09 sept. 2015, 17:03
Florin Mergea, eliminat în sferturile probei masculine de dublu la US Open

Primul set a fost unul echilibrat, în care ambele perechi au mers cu serviciul până în tiebreak, unde Inglot și Lindstedt s-au impus cu 7-2. În setul secund, cuplul britanico-suedez a condus ostilitățile, iar la 4-3 în favoarea sa a reușit un break ce a rupt echilibrul. Mergea și Bopanna au avut apoi patru mingi de break la 5-3 pentru adversari, dar le-au ratat pe toate, fiind eliminați, după o oră și 20 de minute.

Dacă Mergea a jucat o semifinală anul trecut la Roland Garros alături de Inglot, Lindstedt are trei finale consecutive pierdute la Wimbledon alături de Horia Tecău.

Mergea are anul acesta un sfert de finală la Australian Open (cu Inglot), optimi la Roland Garros (Bopanna), semifinală la Wimbledon (Bopanna) și sferturi la US Open (Bopanna).

Florin Mergea și Rohan Bopanna vor primi un cec de 67.675 dolari și 360 de puncte ATP.

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, a treia favorită, a fost învinsă de cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cap de serie numărul 12, cu 7-6 (5), 6-4, marți, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu. În semifinale Herbert și Mahut îi vor întâlni pe Inglot și Lindstedt.