Florin Morariu, românul care a înfruntat teroriştii în atentatul de la Londra cu un făcăleţ, decorat de Regina Elisabeta a II-a

Povestea lui Florin Morariu, brutarul român devenit erou în timpul unui atentatul din Londra, îi farmecă încă pe britanici. Bărbatul care a cerut un făcăleţ cu care să lovească un terorist a primit disticţia pentru curaj din partea reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii.

05 apr. 2019, 08:18
Florin Morariu, românul care a înfruntat teroriştii în atentatul de la Londra cu un făcăleţ, decorat de Regina Elisabeta a II-a

Florin Morariu: „Uneori stau şi mă gândesc că şi eu, la fel ca şi ceilalţi 6-7 milioane de români care am plecat din ţara asta nu am plecat de bine. Am plecat deoarece în România e foarte greu să-ţi mai îndeplineşti un vis.”

Visul de câştiga mai mulţi bani, pentru o viaţă mai bună, l-a dus pe Florin Morariu în Marea Britanie. Era angajat al unei brutării din Londra când, pe 3 iunie 2017, s-a întâlnit faţă în faţă cu un terorist. Individul fugea, după ce intrase cu maşina în pietonii de pe London Bridge. Opt oameni au murit şi 48 au fost răniţi în acel atac.

Imaginile filmate de Florin Morariu în timp ce îl loveşte pe terorist cu o navetă de plastic şi îi cere unui coleg să-i aducă făcăleţul au făcut înconjurul lumii. Bărbatul a revenit acasă, în Iaşi. Nu a fost uitat la Londra, oraş printre ai cărui eroi se numără, potrivit digi24.ro.

La propunerea premierul Theresa May, Regina Elisabeta a II-a i-a acordat distincţia pentru curaj.

Florin Morariu: „Sunt fericit că ajung să primesc o decoraţie din partea reginei Marii Britanii. E o chestie foare importantă pentru mine, cât pentru mine, cât şi pentru ţara noastră. Din câte ştiu ea nu a fost acordată niciodată unui român. N-ai cum să nu te prindă emoţiile. Ajungi la o festivitate foarte, foarte importantă şi ai devenit dintr-o dată dintr-un om simplu să ajungi să fii primit dintr-o dată de nişte oameni foarte importanţi.”

Pentru Florin Morariu, curajul înseamnă în primul rând grijă faţă de semeni şi ajutor necondiţionat, potrivit digi24.ro.

Florin Morariu: „Dacă noi am fi mai uniţi şi ne-am respecta reciproc poate n-am putea opri aceste atentate, dar măcar le putem încetini, noi simpli oameni fiindcă noi am devenit indiferenţi. Uitaţi, suntem pe o pietonală foarte, foarte populată şi uitaţi-vă că oamenii nu mai zâmbesc.”

Distincţia regală pentru curaj nu a mai fost acordată de Regina Elisabeta a II-a de 24 de ani.