Florin Murariu, ieşeanul erou în Londra, s-a întors acasă. Povesteşte cum a devenit un fugar

Florin Murariu, brutarul ieșean care a devenit erou în Anglia după măcelul terorist de pe London Bridge (3 iunie) s-a întors acasă pentru câteva zile. Dar, laurii care i s-ar fi cuvenit au fost înlocuiți cu dezamăgire. Consideră că autoritățile române nu au făcut nimic pentru protecția sa, ba chiar un angajat al Ambasadei române la Londra părea că îl ironizează întrebându-l mereu "Chiar ți-a fost frică?", iar el a fost nevoit să se ascundă și să apeleze la un psihoterapeut pentru a depăși momentul.

22 iul. 2017, 18:38
Florin Murariu, ieşeanul erou în Londra, s-a întors acasă. Povesteşte cum a devenit un fugar

Într-un scurt interviu acordat Antena 1, ieșeanul rememorează clipele în care el s-a aruncat în lupta cu ucigașii care înjunghiau oamenii la întâmplare.

Mi-a fost și milă de oamenii ăia, am avut și spaimă, trebuia să fac ceva„, spune Florin devenit celebru după ce a aruncat cu două lăzi de pâine în teroriști. De altfel, multă lume crede că intervenția românului a făcut ca numărul victimelor să se oprească la opt.

A realizat ce a făcut abia a doua zi, mai spune el, când a început să îi fie frică să nu fie căutat de teroriști. „Mi-am schimbat locul de muncă, am plecat din apartament, chiar și proprietarului îi era frică să nu vină complicii teroriștilor să se răzbune„, își aduce aminte el.

Aflat în lumina reflectoarelor, figura lui a apărut în presa din toată lumea, motiv pentru care s-a simțit în pericol și a ajuns să se ascundă. Mai mult, a fost nevoie de ajutorul unui psihoterapeut pentru a nu-i mai fi frică să iasă pe stradă.

Acum, zâmbește și i se pare un lucru extraordinar că un copil a venit la el și i-a cerut să se fotografieze cu el ca să se mândrească la școală.

Citeşte şi Florin Morariu, eroul din Londra: Nu am primit nicio protecţie. În momentul de faţă nu mă simt în siguranţă