Florin Piersic, anunţ dureros înainte de Crăciun. „Mie îmi e frică de moarte! Mai vreau să trăiesc puţin!” VIDEO

Florin Piersic a ajuns la vârsta 86 de ani, dar are spectacole în România, unde joacă alături de Medeea Marinescu, dar și în străinătate. Marele artist a vorbit, recent, despre momentul în care va părăsi aceasă lume.

24 dec. 2022, 10:32
Florin Piersic, anunţ dureros înainte de Crăciun. „Mie îmi e frică de moarte! Mai vreau să trăiesc puţin!” VIDEO
Florin Piersic, anunţ dureros înainte de Crăciun. "Mie îmi e frică de moarte! Mai vreau să trăiesc puţin!"

Florin Piersic, anunţ dureros înainte de Crăciun. Marele actor a fost întrebat la podcast-ul lui Mihai Morar dacă se teme de clipa în care se va stinge, iar răspunsul a fost mai mult decât direct. „Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a declarat Florin Piersic.

Citeşte şi: Pensia pe care o are Florin Piersic după o carieră de 66 de ani. De necrezut ce sumă primește lunar

Artisul a dezvăluit că a fost martor al mai multor tragedii în viaţa sa. „Am văzut-o de mic, dar poate că atunci… Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi. Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul. Din colegii mei, din promoția noastră, care era după promoția lui Amza Pellea, Victor Rebengiuc… și alți mulți actori din generația de aur nu mai e nimeni. Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea sunt eu. Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă”, a spus Florin Piersic.

Citeşte şi: Tragedia care i-a unit pe Dan Negru și Florin Piersic: „Mă suna în fiecare dimineață la ora 9”

Celebrul actor a rememorat şi unele momente petrecute înainte de 1989. „N-am avut bani, aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul! Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Trebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru. Dormeam doar două ore”, a mai dezvăluit Florin Piersic.