De ce se teme Florin Piersic de moarte: „Am şi trăit-o de mic. Ştiu că trebuie să vină şi nu ştiu unde mă va prinde”

Marele actor Florin Piersic recunoaşte franc că se teme de moarte. Îl îngrijorează şi faptul că nu ştie când va fi momentul şi unde îl va prinde.

23 dec. 2022, 20:27
De ce se teme Florin Piersic de moarte: „Am şi trăit-o de mic. Ştiu că trebuie să vină şi nu ştiu unde mă va prinde”

Florin Piersic se teme de moarte. Este o frică pe care nu şi-o poate explica, dar care are rădăcini adânci, în copilăria marelui actor, atunci când a pierdut-o pe sora lui, Lucica.

De ce se teme Florin Piersic de moarte: „Ştiu că trebuie să vină şi nu ştiu unde mă va prinde”

Actorul a vorbit despre frica faţă de moarte în podcastul lui Mihai Morar, Fain & simplu

Mie mi-e frică de moarte, nu pot explica de ce. Am şi cunoscut-o de mic. Foarte mulţi, aproape toţi cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, numai colegii mei de facultate, nu mai vorbesc de cei din liceu, nu mai sunt. Toată copilăria mea am trăit-o la liceu la Cluj, Liceul de băieţi nr 3, Seminarul Pedagogic Universitar. Acolo eram cei care fuseserăm aleşi să facem parte din elevii liceului la care am învăţat. Din ei nu mai e aproape niciunul.

Iar din promoţia noastră, care era după promoţia lui Amza Pellea, Rebengiuc, Silvia Popovici, Sanda Toma, Tibi Rucăreanu, Albulescu, din generaţia de aur, nu a mai rămas nimeni. La 4 ani distanţă era generaţia noastră, generaţia de argint, elevii Mariettei Sadova. Noi eram 22 şi mai suntem patru: Liviu Crăciun, Gheorghe Popovici Poenaru, care e plecat la Montreal, eu. Ar mai fi Ioana Bulcă, care mi-a fost parteneră şi care e suferindă. 

Ştiu că moartea trebuie să vină şi nu ştiu unde mă va prinde„, şi-a dezvăluit Florin Piersic cea mai mare temere.

Citeste si Pensia pe care o are Florin Piersic după o carieră de 66 de ani. De necrezut ce sumă primește lunar

Sora lui, Lucica, a murit înecată în apele Prutului

Referitor la faptul că a cunoscut moartea de mic copil, maestrul a povestit despre dispariţia prematură a surorii sale, Lucica. Avea doar 7 ani când sora lui s-a înecat în apele Prutului, sărind să-şi salveze colega de bancă.

O soră de-a mea care se chema Lucica, o ţin minte ca prin vis, nu împlinisem 7 ani când ea a plecat de lângă noi. S-a înecat în Prut. Pe Lucica au găsit-o după 4 zile în Basarabia nişte pescari, plutea pe apă. A sărit să-şi salveze colega de bancă. Lucica era campioană la înot, de-aia a şi sărit în apă.

Părinţii mei de durere s-au dus să facă spiritism şi au lipsit o lună. Ploua şi prin geam am văzut o birjă şi au coborât mama şi tata. Am fugit pe scări către ei, mi-aduc aminte şi scara. Aveam aproape 7 ani şi simţeam că ceva foarte grav s-a petrecut cu familia noastră. Am coborât, am luat-o pe mama în braţe. Mama mi-a spus atât: ‘Lucica nu mai vine’.

Citeste si Tragedia care i-a unit pe Dan Negru și Florin Piersic: „Mă suna în fiecare dimineață la ora 9”

Pe mama am văzut-o la biserica Buna Vestire din Cernăuţi când a scăpat-o tata şi a sărit la sicriul surorii mele şi a luat-o în braţe. Mama a vrut s-o ia în braţe şi tata foarte greu a putut s-o desprindă de Lucica„, a rememorat Florin Piersic perioada cumplită din preajma morţii surorii lui.