Florin Piersic, amintiri negre înainte de Sărbători: „Am o tristeţe atunci când mă gândesc…”

Florin Piersic a oferit un interviu de colecţie, cu cele mai frumoase amintiri pe care marele actor le-a strâns în decursul vieţii. A fost mai sincer ca niciodată şi a vorbit cu drag despre trecutul lui ca artist în România. Florin Piersic a vorbit cu lacrimi în ochi despre marii colegi de scenă de care s-a despărţit în ultima perioadă.

01 dec. 2016, 12:15
Florin Piersic, amintiri negre înainte de Sărbători: „Am o tristeţe atunci când mă gândesc…”

„Decembrie anul ăsta e o mare sărbătoare. 1 decembrie 1916, această zi excepţională pe care o sărbătoresc românii şi nu numai românii din ţara noastră. Nu pot să-ţi spun draga mea şi nici dumneavoastră, câţi români, căte sute, câte mii de români am întâlnit, care au venit, mi-au povestit, s-au ocupat de mine,” a declarat Florin Piersic. Actorul a pus mereu suflet în orice personaj jucat, atât în cele teatrale, cât şi în cele cinematografice. Pasiunea l-a făcut să se identifice şi să se ataşeze cu rolurile pe care le avea.
„Îţi dai seama că din toate personajele pe care le-am jucat am fost foarte ataşat. Indiferent că am fost Colonelul Luncan și filmul Parașutiștii, filmul pe care îl ador, indiferent că a fost vorba de Haiducul lui șapte cai, în care am jucat alături de Toma Caragiu, de Marga Barbu, de Jean Constantin,” a mai mărturisit românul. Florin Piersic îşi aminteşte cu nostalgie de aceste momente şi cu dor de tot ce a trăit, alături de oameni minunaţi care i-au oferit memorii de colecţie.

„Toată pleiada de artiști a rămas pentru mine ca o nostalgie, am o tristețe atunci când mă gândesc cu cine am fost, cu cine m-am fotografiat, cu cine am dansat acolo și ce bine m-am simțit pentru că imediat ce m-am întors am fost luat în vizor. Din acea clipă nu a fost un film, nu a fost un spectacol de teatru în care să nu fiu distribuit. 

Am fost talentat, dar datorez mult regizorilor, scenariștilor, colegilor mei cu care am fost partener și din care câțiva mai sunt și acum și cu care păstrez legătura,” sunt vorbele spune de Florin Piersic, despre anii lui de carieră.