Florin Prunea a câştigat procesul cu FRF. Va încasa 300.000 de euro

 Florin Prunea, președintele lui CSMS Iași, a câștigat procesul intentat FRF. Federaţia a fost obligată de Tribunalul București la plata sumei 1.263.740 lei.

01 apr. 2016, 09:05
Florin Prunea a câştigat procesul cu FRF. Va încasa 300.000 de euro

Soluția dictată nu este definitivă și poate fi atacată printr-o cerere de apel la sediul Tribunalului Bucureşti Secţia a VIII-a. De asemenea, FRF a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 3.000 de lei.

Suma de aproximativ 300.000 de euro pe care FRF trebuie să i-o plătească lui Prunea este reprezentată de drepturile salariale ale acestuia din perioada iulie 2009-martie 2015.

Florin Prunea era director de relaţii internaţionale în cadrul FRF când a fost trimis în judecată de DNA Piteşti, într-un dosar în care au fost analizate fapte de corupţie legate de arbitrajele pe care le-a avut echipa FC Argeş în sezonul 2008/2009.

Pe 3 iulie 2009, Comitetului de Urgenţă al FRF a pus în aplicare decizia Comitetului Executiv de a-l suspenda din funcţie pe directorul de relaţii internaţionale Florin Prunea. Conform deciziei de atunci, contractul individual de muncă încheiat cu FRF a fost suspendat în conformitate cu dispoziţiile codului muncii până la finalizarea procesului. După ce a fost achitat de Curtea de Apel Argeş în acest dosar, Florin Prunea trebuia să revină la federaţie în funcţia de director de relaţii internaţionale.

În februarie 2015, Prunea şi-a suspendat contractul cu FRF care îi permitea să revină în funcţia de director de relaţii internaţionale, având în vedere achitarea sa de Curtea de Apel Argeş în dosarul „Mită pentru arbitri”.