Florin Roman: „Cred că Florin Cîţu îşi va depune candidatura pentru preşedinţia PNL şi este bine să avem concurenţă la vârful partidului”

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că şi-ar dori ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia partidului, la Congresul din 25 septembrie.

26 mai 2021, 12:48
Florin Roman: „Cred că Florin Cîţu îşi va depune candidatura pentru preşedinţia PNL şi este bine să avem concurenţă la vârful partidului”

Florin Roman este de părere că preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, „a furat startul” când şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat la conducerea PNL.

„Da, îmi doresc să existe competiţie, îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi la preşedinţia partidului. Eu cred că Florin Cîţu îşi va depune candidatura şi cred că e bine să avem competiţie la vârful partidului, pentru că noi nu suntem PSD, unde, de regulă, se vine cu un candidat unic”, a declarat Florin Roman la RFI.

Roman a evitat să spună clar dacă l-ar susţine pe Florin Cîţu la preşedinţia PNL.

„Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care şi-a anunţat candidatura. Conform Statutului PNL, candidaturile sunt anunţate în momentul declanşării procedurilor pentru alegerile interne. Eu nu vreau să fur startul şi probabil că nici Florin Cîţu nu a vrut să fure startul. Vom face toate aceste lucruri conform Statutului”, a afirmat el.

Florin Cîţu ezită să-şi anunţe candidatura la preşedinţia PNL: „Sigur o să candidez la o funcţie”

Florin Cîţu a spus marţi că este sigur că va candida pentru o funcţie la congresul Partidului Naţional Liberal din toamnă, dar nu a precizat deocamdată care este aceasta.

„S-a anunțat săptămâna trecută că va fi un Congres. Este loc pentru toată lumea, toți avem loc. Nu am stabilit deocamdată dacă voi candida la preşedinţia partidului, sigur voi candida pentru o funcţie”, a spus premierul Florin Cîţu la Radio Guerrilla.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că data Congresului PNL nu a fost stabilită, deși în spațiul public a fost lansată data de 15 septembrie, iar Ludovic Orban și-a anunțat deja candidatura pentru șefia partidului.

„Data Congresului nu a fost stabilită încă. Știți foarte bine că data Congresului se va stabili prin Consiliu Național. Vom vedea când va fi data Congresului și vom vedea dacă vom putea ține, în acel moment, acest Congres. Totul depinde de cum evoluează pandemia”, a spus Florin Cîțu, care i-a urat cu această ocazie „La mulți ani” liderului PNL.

Citeşte şi: Gabriela Firea, interpelare pentru ministrul Sănătăţii: „Solicit să ne transmiteţi informaţii actualizate privind stadiul în care se află proiectele spitalelor de arşi”