Florin Roman, lider PNL, îl atacă pe Orban: „Cum să faci dezvoltarea României, dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? În timp ce domnia sa a ajuns la şefia Camerei Deputaţilor”

Deputatul liberal Florin Roman, a declarat că este nemulţumit că preşedintele partidului, Ludovic Orban, nu a atras ministere importante pentru PNL, în cadrul negocierilor din coaliţia de guvernare, în schimb şi-a obţinut pentru el funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

14 iun. 2021, 16:58
Florin Roman, lider PNL, îl atacă pe Orban: „Cum să faci dezvoltarea României, dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? În timp ce domnia sa a ajuns la şefia Camerei Deputaţilor”

Florin Roman a numit cele patru ministere cruciale pentru dezvoltarea româniei, pe care le consideră „cei patru aşi”, toate fiind conduse de miniştri ai USR-PLUS.

”Ceea ce am avut de spus, am spus în interior. A fost o discuţie liberă, fără jigniri, fără lucruri care nu au ce căuta într-un partid. Ne-am spus punctul de vedere fiecare. Nu îi reporşez (n. r. lui Ludovic Orban) decât ceea ce am spus până acum. Din punctul meu de vedere, faptul că am avut un eşec al negocierilor în formarea guvernului, în sensul că PNL nu a atras niciunul din cei patru aşi în timp ce domnia sa a ajuns la Camera Deputaţilor.

Noi vorbim în campania electorală despre dezvoltarea României. Am pus întrebarea cum poţi să faci dezvoltarea României, dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere. Şi aici vorbim de Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, de Ministerul Fondurilor Europene, de niciun cuvânt de spus decât aşa, adiţional, de PNRR, în condiţiile în care PNL are 1.300 de primari”, a declarat Florin Roman, luni.

Florin Roman: „Este foarte rău pentru primarii PNL. Eu sunt un fel de lider sindical al primarilor”

Deputatul mai este de părere că primarii PNL sunt puşi în situaţia de a nu avea susţinere în proiectele administrative.

”Eu am exprimat un punct de vedere deschis. Eu am afirmat că din punctul meu de vedere acest lucru este foarte rău pentru primarii PNL care sunt puşi în situaţia de a nu avea susţinere, aşa cum ne-am dorit, pe zona de administraţie locală. Eu vin din zona administraţiei, mă ştiţi foarte bine, chiar Ludovic spunea că sunt un fel de lider de sindicat al primarilor. Eu ştiu cum merg lucrurile în administraţia publică şi nu cred că aceşti oameni ar trebui abandonaţi”, a declarat Florin Roman.

Întrebat dacă s-ar mai putea negocia funcţii sau ministere în cadrul coaliţiei de guvernare, Florin Roman a explicat că acest lucru ar fi dificil.

”E o chestiune complicată într-o coaliţie”, a răspuns Roman, conform Stiripesurse.

Citeşte şi: Mihai Tudose, replici tăioase la adresa lui Cîțu: „Ce-ți mai duduie trotineta, Florinele! Ăsta-i ca șoricelul care țopăie fălos pe lângă elefant și-i zice: tropăim, tropăim?!”


loading...