Florin Roman (PNL), despre negocierile cu Dacian Cioloş: „Mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze”

Florin Roman a spus că PNL va decide în Biroul Permanent de marţi seară dacă vor răspunde solicitării lui Dacian Cioloş de a veni la negocieri.

12 oct. 2021, 15:24
Florin Roman (PNL), despre negocierile cu Dacian Cioloş: „Mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze”

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, marţi, la Parlament, despre negocierile pe care premierul desemnat Dacian Cioloş le-a anunţat cu cei de la PNL, că o decizie privind modul în care partidul se va raporta la această invitaţie va fi luată marţi seară, în şedinţa Biroului Permanent al PNL, dar a ţinut să precizeze că îi este greu să creadă că se mai poate construi ceva cu acesta, după votul USR la moţiunea de cenzură a PSD.

Dacian Cioloş ia în calcul chiar şi varianta unui guvern minoritar: „Va merge până la capăt. Ne-am asumat pe deplin guvernarea”

”L-am anunţat pe premierul desemnat că va trebui să îşi finalizeze mai întâi negocierile cu cei cu care a generat o majoritate, cei 281 de parlamentari, cu cei de la AUR, cu cei de la PSD. Practic, aceasta este singura care stă în picioare, o majoritate care a dărâmat un Guvern, acum dînşii, cei care l-au dat jos trebuie să găsească cele mai bune soluţii să şi-l instaleze.

Florin Roman a spus că PNL va decide în Biroul Permanent de marţi seară dacă vor răspunde solicitării lui Dacian Cioloş de a veni la negocieri.

”Noi aşteptăm ca domnul Cioloş, cel care a fost principalul vinovat, din punctul nostru de vedere, pentru căderea Guvernului de dreapta, pentru că fără cele 80 de voturi ale USR nu ar fi fost respins. Prin urmare, i-a fost uşor să dărâme, acum va trebui să şi construiască”, a spus deputatul PNL.

Kelemen Hunor, despre refacerea coaliţiei de guvernare: „Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă”
Florin Roman a ţinut să menţioneze că lui personal îi este greu să creadă că se mai poate negocia cu cel care a dat jos guvernul.

”Mie, personal, mi-e greu să cred că după ce a dărâmat guvernul de dreapta, după ce a fost susţinut de PNL pentru portofoliul agriculturii, pentru postul de comisar european, pentru postul de premier tehnocrat, iar domnul Cioloş a răspuns cu dărâmarea Guvernului, mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze. Iar domnul Cioloş este foarte priceput în a demola, nu în a construi”, a mai comentat Roman.

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat marţi că miercuri va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament.

Surse: PNL și UDMR iau în calcul să refuze negocieri individuale cu Dacian Cioloș

PNL și UDMR ar putea să bată palma pentru o strategie atipică de negociere cu premierul desemnat să formeze viitorul Guvern, Dacian Cioloș, spun surse guvernamentale pentru Ştiri pe surse

Cele două partide cu miniștri în Guvernul interimar, PNL și UDMR, se gândesc să încheie un acord de principiu potrivit căruia nici liberalii și nici maghiarii nu vor merge să negocieze separat formarea unei noi majorități. Prin această mutare, PNL și UDMR vor să se asigure că niciunul din cei doi nu poate fi sărit din schemă la formarea altui Guvern. O miză secundară este că puterea de negociere a blocului PNL-UDMR este mai mare decât a fiecărui partid luat individual. Potrivit surselor citate, relația dintre cele două partide este excelentă. Cioloș i-a sunat deja pe liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a-i invita la negocieri.